2012 Civic - Yeni Takılan Brc Kit ve Benzin Gösterge Sorunu

Katılım
13 Mar 2017
Mesajlar
11
Tepki puanı
0
Konum
Ankara
Aracınız
Arkadaşlar Merhaba,

Cuma günü 2012 civic aracıma brc sequent 32 kit taktırdım.
Araç hiç tüpte olduğunu hissettirmiyor çok randımanlı çalışıyor fakat benzin göstergesinde sorun yaşıyorum.
Sorun şu ki, kiti taktırdığım yerden çıkarken çeyrek deponun üzerinde benzin vardı, gaz tankını fulleyerek yola çıktım, araç yol yaptıkca benzinin indiğini gördüm aracı durdurup tekrar çalıştırdığımda gösterge resetlemiyor, usta 2012 6. ay öncesi çıkan araçlara resetleme modünün takılmadığını benzinin çeyrek depo altına düşürmemem gerektiğini söyledi. Ben aracımda ne kadar benzin var hiç göremeyecekmiyim? Gaz'da giderken araç aynı zamanda benzinde yakar mı? Yoksa benzin sadece tüpe gecene kadar mı kullanılır? Göstergenin alternatif bir çözümü varmıdır?
Birgün aracta benzin olduğunu düşünerek biryerde kalmaktan çekiniyorum. Brc'de atikerde olduğu gibi düğmeye basılı tutarak direk gazda çalıştırma gibi bir işlemde olmuyor sanıyorum.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler
 

erybsk

0
Katılım
5 Mar 2017
Mesajlar
20
Tepki puanı
0
Konum
ANKARA
Aracınız
Brc nin üzerindeki düğme parmak ucu ile hissedilecek kabarıklıkta düğme var isterseniz oradan bi kapatıp açın ve ayrıca direk gaz ile çalışma diye bi şey yok belirli bir sıcaklığa gelince gaza kendisi geçiyor 1-2 dakika içinde


iPhone cihazından
 
Katılım
14 Ağu 2016
Mesajlar
238
Tepki puanı
174
Konum
Türkiye
Aracınız
Civic FB7 2013
[MENTION=6919]3rkmenaksoy[/MENTION]

Merhaba;

Öncelikle direk lpgde çalışma ile ilgili ilgili video şurada mevcut; yorumlarda 5 kere yapılma sınırı var diye yazılmış.
https://www.youtube.com/watch?v=sz_1Jb48zyI

Gazda giderken araç aynı zamanda benzin yakmaz.Depo seviyesinin düşme nedeni araç, depo seviyesini gidilen km ve ortalama yakıt tüketimine göre hesaplıyor.Benzin kullanıldığı varsayıldığı içinde depo seviyesi düşüyor.Yalnız ben şunu farkettim ki çeyrek depo civarında gösterge kendini güncelleyemiyor, yarım depo veya daha fazla olduğunda gösterge kendini daha sık güncelliyor.Ben modül taktırmadım böyle kullanmaya alıştım artık.
 

StarGT

0
Katılım
23 May 2016
Mesajlar
169
Tepki puanı
1
Konum
İZMİR
Aracınız
Merhaba BRC yetkili servisine mail atarak bir modül oldugunu ögrendim isterseniz bir araştırın.
LPG geçtigi zaman gösterge resetlenerek lpg degerlerini gösteriyor. geri benzine geçtiginde ise benzin degerlerini göstermekte

Ekran Alıntısı.jpg
 

NoFeaR

0
Katılım
20 Ocak 2014
Mesajlar
16,037
Çözümler
4
Tepki puanı
3,491
Konum
İzmir
Ad Soyad
Turgut
Yaş
39
Aracınız
Civic FC5 2016
Geri
Üst