Araç LPG de iken benzin tüketimi

Katılım
20 Mar 2017
Mesajlar
4
Tepki puanı
0
Konum
Türkiye
Arkadaşlar 2014 civic aracıma yaklaşık 5 ay önce honda bayiinde BRC lpg kiti ve emülatör taktırdım.sıkıntım uzun ya da kısa yol farketmiyor aracın lpg ışığı yanmasına rağmen benzin tüketmesi.araç yol yaparken gösterge otomatik düşüyor biliyorum,araçta emülatör de var ve çok hassas ve doğru gösteriyor.örneğin 1 diş eksildiğinde 10 tl 3 diş eksildiğinde 30 tl benzin ihtiyacı doğuyor.bayiye sorduğumda hem lpg hem benzin tüketiminin mümkün olmadığını söylediler.peki o zaman bu aracın sıkıntısı ne olabilir diğer gidişimde ustaya söyleyim.sağuk havalarda geçiş süreci olduğu,emülatör bozuk olmadığını katiyetle söyleyebilirim.yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler.
 
Katılım
28 Tem 2016
Mesajlar
280
Tepki puanı
153
Konum
Bursa
Aracınız
Civic FC5 2018
Aracınız lpg kullanırken de benzin seviyesi düşmeye devam edecektir. Emülatör sadece aracı ilk çalıştırdığınızda benzin seviyesini sıfırlayıp depodan tekrar ölçüm alarak doğru seviyeyi göstermeye yarıyor. Aracı sürerken, örneğin uzun yolda 300km gittiğinizi düşünelim. Araç 300km boyunca benzin harcadığını hesap ederek göstergeden seviyeyi düşürecektir. Aracı stop edip tekrar çalıştırdığınızda da depodan seviyeyi yeniden ölçüp doğru değeri gösterecektir. Aletin çalışma mantığı bu şekilde.
 
Katılım
20 Mar 2017
Mesajlar
4
Tepki puanı
0
Konum
Türkiye
Hocam onu zaten biliyorum.benim demek istediğim örnğin benzin deposu full iken log ışığı 500 mt sonra yanıp ,300 km uzun yol yapıyorum gösterge 3 diş düşüyor.aracı kapatıp açtığımda bir diş tekrar doluyor ama iki diş hala eksik.kontrol amaçlı petrole gidiyorum ve iki dişlik benzini alıyor.demem o lki göstergede hiç sorun yok.ustaya sorduğumda böyle birşeyin mümkün olmadığını söyledi.var ama sebebi bilmiyorum.
 
Katılım
28 Tem 2016
Mesajlar
280
Tepki puanı
153
Konum
Bursa
Aracınız
Civic FC5 2018
Lpg ayarlarında belirli bir devirin üstünde benzine geçmesi gibi bir ayar yapılmış olabilir mi? Böyle bir ayar yapıldıysa ve yüksek devirde kullanıyorsanız aracınız benzin harcayabilir. Lpg ayarlarına baktırmanızın faydası olabilir diye düşünüyorum.
 
Katılım
20 Mar 2017
Mesajlar
4
Tepki puanı
0
Konum
Türkiye
Olabilir hocam ben de bu tarz bişeyden şüpheleniyorum da usta böyle bir şey mümkün değil diyor.mecburi başka ustaya göstermek gerek.teşekkür ettim.
 

ilie87

0
Katılım
6 Nis 2017
Mesajlar
24
Tepki puanı
0
Konum
İstanbul
Aracınız
2012 model otomatik hatchback 'imi satıp , kasım ayında 2015 model sedan fabrika çıkış lpg li otomatik aldım.. Öncelikle ortalama yakıt tüketimi şehir içinde 10.6 civarında.. Henüz uzun yol yapmadım.. Kış şartlarında Lpg'ye geçene kadar ortalama ayda 30-40 TL civarı benzin yaktırıyor lpg devreye girene kadar.. Her gün çengelköy-kozyatağı gidiş dönüş 40 km yol yapıyor şehir trafiğinde.. Lpg deposu da yaklaşık 1 hafta gidiyor.. 85 TL'ye doluyor..

Herkes gibi bende gösterge panellerinden müzdaribim.. Aracı açtığınızda beklemeden çalıştırırsanız , benzin bitik gibi gösterip ikaz lambası yakıyor.. Lpg de gittikçe , benzinde gidilebilir yoldan düşüyor ama ikaz lambasına göre benzin yok :) Özetle bazen çok teknoloji huzur getirmiyor.
 
Geri
Üst