Civic Centilmenliği[emoji122]✌️[emoji106]

sefik

0
Katılım
19 Şub 2017
Mesajlar
21
Tepki puanı
3
Konum
Kocaeli
Merhaba. Yaklaşık 1,5 yıldır fb7 kasa civic kullanıyorum. 7. arabam olmasına rağmen bugüne kadar diğer araçlarım da hiç rastlamadığım bir centilmenlik bu aracımda gözümden kaçmadı Trafikte sanki anlaşmışçasına deli gibi selectör yaparak gelen civicler arkama geldiğinde sabırla kendimi sağa atmama müsade ediyor, ara sokaklarda yol veriyor, izbe yerlerde de selectör yapmadan geçmiyorlar. Hatta geçen hafta budur salda gölüne giderken kaybolduğumuzda gri renk fd6 kasa bir civic bizi milli park önüne kadar götürüp ayrıldı. Vw nin reklamlarda göstermelik yaptığı olayı sanırım forum adminleri bi şekilde sağlamış Çok teşekkür ederim. Bu sayede dizel otomobillerimden sonra çok ta içine sindiremediğim aracımı ufak tefek handikaplarına rağmen sever oldum


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 

nemlee

0
Katılım
29 May 2017
Mesajlar
413
Tepki puanı
10
Konum
burSAkarya
Aracınız
Civic FC5 2020
Bursada da durum aynı, ben de tanimadigim civiclere selektor yapip yol veriyorum ?

LG-H815 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 

sefik

0
Katılım
19 Şub 2017
Mesajlar
21
Tepki puanı
3
Konum
Kocaeli
Admin de katılırsa bu başlık altında veya yeni bir başlık altında civic kullanıcıları için bir manifesto oluşturmaya başlayabiliriz
Nihai hale geldikten sonra da paylaşımlarla tüm civic severlere duyrulur
Civic severler:
1. Trafikte birbirlerini germez, üzmez,
2. Her fırsatta birbirlerine yol verir,
3. Yolda arıza sebebiyle sağa çekmiş arkadaşını gördüğünde ( hiç rastlamadım) yardım etmeden geçmez,
4. Otoparkta yer arayan arkadaşına boş yer gösterir,
5. Tertiplenen etkinliklere çoluk çocuk katılır,
6. Yoğun olmayan trafikte birbirlerini selamlamadan geçmezler,
7. Mola yerlerinde birbirleriyle laflarlar,
8. Yol bulamayan arkadaşına adrese kadar eşlik eder,
vb


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Katılım
16 May 2017
Mesajlar
43
Tepki puanı
4
Yaş
35
Konum
Ankara
Honda civic de japon kültürü tam anlamıyla var içine binince anlıyor insan bir seneye yakın japonlarla asyalılarla çalıştım çok naif anlayışlı ufak şeylerden mutlu olan insanlar arabalarına da yansımış :) bende öyle oldum yazdıklarınızın bir çogunu yapıyorum yol veriyorum yada arka arkaya gitmeye çalışıorum honda başka wv cular tam tersi :) gıcık oluyorum arabalarınıda binenide milletinide sewmiyorum yansıtıyorlar kabalar nerde ne yapılcanı bilmiyorlar Tek dertleri gazabasmak ama ellerinde patlıyor canım tsı motorları ve diZel emisyonları :)


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Katılım
30 Eki 2016
Mesajlar
1,468
Tepki puanı
1,266
Yaş
30
Konum
İstanbul
Aracınız
Ben Cıvıclere değil bütün Hondalara yol veririm ama VW görürsem kaşırım korna çalar selektör ister bütün çirkefliğimi yaparım... Çünkü Trafikte gördüğüm kadarıyla Transporter, Polo, Golf, 301, Lınea , Fluance, accent bir kaç model daha var hatta biri elimde kalıyordu ters yöne girmiş benden yol istiyor 2 araba 4 salak. İkisinide geri geri çıkarttım... Çok kavgalar ettim arabadan inip o yüzden sakin hzurlu bir hayat istiyorum artık, mümkün mertebe otoparktan çıkarmıyorum... Hele istanbul gibi bir yerde aman aman hocam bir taksiciyede kaza yaptırdım önüme geçip sinyalsiz kaynak yüzünden, bir Bmw yide tır ve bariyer arasına sıkıştırmıştım yol vermeyerek o yüzden benden uzak dursunlar çünkü saygısızlığa hiç tahammülüm yok Çok şükür hiç bana kirleri bulaşmadı rabbimde nasip etmesin hep sakin durmaya çalışıyorum... Honda camiası genellikle öyledir hocam birbirlerine tanımasalarda selam verirler yayalara yol verirler japon kültürünün nazikliğini kibarlığı bizlerde az veya çok vardır. Önemli olan bunu muhafaza edebilmek, İlk arabası Honda kullananlar kolay kolay başka araba düşünmezler yakarsa yaksın dersiniz yeter ki problemsiz huzurlu bir arabam olsun dersiniz. Sanayide kolay kolay JDM görmezsiniz ya almandır ya fransız dikkat edin, güzel deneyimlerdir bunlar birazda TR de ki servis kültürü gelişse hiç fena olmazdı. Mesela bunu NISSAN çözmüş, köylerde ikamet eden müşterileri için sizin bakıma gelmeniz için şu kadar yol gitmeniz lazım biz çekici gönderelim bakımını yapıp size teslim edelim diyor mesela..
Çok bir şey istemiyoruz sadece hatalarını kabul etsinler evet böyle bir problem var ama direksiyonda siz kaplatın biz en azından % 50 sini karşılarız gibilerinden bayiler satış sonrası strateji geliştirmesi lazım... Çamkıran Garajı bilmiyorum İstanbuldayım ama gördüğüm kadarıyla çok ilgililer ve aksesuar garajları var, başka bayilerde yapsa ya bunları ? Ben arabamın yağını değiştiren kişiyi tanımak isterim servis ile kaynaşmak isterim ama buna bir çok bayi müsade etmiyor ben müşteri olabilirim ama sadece istediğim biraz samimiyet o sıcaklığı hissedebilmek. Arabamın dolu hasarı için 1 ay boyunca bu işi hakkıyla en iyi şekilde yapan birilerini aradım ve buldum... TR genel anlamda bu tür şeylere çok müsait desem yanlış anlamayınız. İyi insanları asla kaybetmeyin onlar kaybetmez, kaybedilir esasında.. Hondayı kötüleyen biri olursa lütfen ona araba kullanmadığını ve bağıran ama gitmeyen arabalardan hoşlandığınızı söyleyin. Atmosferik motoru herkes anlayamaz, RX8 de aynı şekilde zamanında yerden yere vurdular onu, 2006 yılında RX7 FD kasa siyah 29 bine satılıktı ve ben o zaman 12 yaşında bir çocuktum o kadar çok istedim ki onu paramız yoktu o zaman şimdi 150 bine alamıyorsunuz o efsaneyi.. RX8 içinde benzer bir durum oldu araba bana alınacaktı ailem bu arabayı bizim orada mahvederler çok güzel araba ama hem dikkat çekici hemde çok ufak dediler. Olsun böylesi daha iyi oldu bir arkadaşımdan neredeyse 0 km 9. nesil 2016 model bir Cıvıc aldım ve içini dışını Sİ görünüm yaptım şu Amerikadaki olanlardan, ve bu işten keyif alıyorum. Sürekli yeni bir donanım ekleyerek. Fakat RX8 hep bir köşede durmuştur benim için belki ileride onu 2. bir araba olarak alırım... Şimdilerde Cıvıc arabamda çok üzerine düşmem ve aftermarket yapmam dolayı çok göze battı bu araba özellikle dolu yağısından sonra evimin önünde çoluk çocuğun üzerinde sigara söndürmesinden tutun, çizip sürtmelerine kadar ufak tefek şeyler başına geldi. Bende kafam bozuldu otoparka kapattım. Samimice sadece anlatmak istedim insanlar sizin onu nasıl aldığınızı ya da onun sizin için ne kadar değerli olduğunu bilmez daha doğrusu TR de insanların çoğu bunu idrak edemezler.
 
Geri
Üst