Civic FC5 FC5 Ses Yalıtımı - Bitüself + Kauçuk yanmaz köpük

ywzckr

0
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
1,167
Tepki puanı
882
Konum
Samsun
konuyu hortlatmis oldum ama kullandığınız malzemeler en ucuz malzeme ve sungeri ince kullanmışsınız. beklentiyi karşılaması çok zor bence

LG-H815 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Hocam biz kullanırken bu işi yapan sınırlı sayıda insan vardı, öyle istediğinde ses yalıtım parçalarını bulamıyodunuz ben samsunda büyük hastanelere yalıtım döşeyen adamlardan aldım şuan ctk vb bulabiliyor insanlar o dönem satan dahi yoktu subigarage bizim maliyetimizin 10 katını istiyordu, piyasada olsa ilk uygulayanlardan olurduk. Benim gibi bircok insan yapmasa bugun ses yalitim parcalarina daha gec ulasirdiniz. Ama bircok kullaniciya tavsiyem lastik degistirmeleri o bile bizim yaptigimiz rezonansa esdeger faydasi olur. Amortisor kulesine lpg regulatoru baglayip arac icine ses gelmemesi de pek mumkun degil, honda fabrikasi bile o regulatore 2-3 yil 10-20 liralik kaucuk koymayi bile akil edemedi sonradan gelen sikayetler uzerine enjektor braketi degisti. Ben elimden geleni yaptim biz aldigimizda arac 125bin liraydi kimse kusura kalmasin 340 binliraya arac satiliyorsa bugun bu izolasyonla satilmamali ureticinin kactigi bin liralik malzeme yuzunden biz yol sesi cekiyoruz.


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 

ywzckr

0
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
1,167
Tepki puanı
882
Konum
Samsun
@ywzckr hocam çok uğraşmışsınız sizi okurken yorulup vazgeçtim bu sevdadan :) rüzgar sesi ile ilgili bir çalışmanız oldu mu ?

Hocam rüzgar sesi için fitillere poliüretan mastik çekmek gerekiyor, facebookta patlayan sunroof ve camları görünce sıkışmaya gelmez bu camlar 1-2 mm de ben çekemem diye vazgeçtim.


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Katılım
27 Eyl 2019
Mesajlar
61
Tepki puanı
26
Konum
adıyaman
Aracınız
Civic FC5 2021
Bunca emek zahmet ve masraf değer mi sorarım bunları? fabrikasyon yapsa atıyorum! bu sevgili kardeşimizn buna verdiği masraf 5000 tl honda desin ki arkadaş ses, yalıtım, izolasyon,vs bu sıkıntılar giderilmiştir 350 lik malı 355 yapar olur biter hiç değilse böyle yarım yamalak olmaz nedir bu çektiğimiz sıkıntılar arabaya biniyorsun Arı koğanından çıkan arı sesleri gibi fingir tingir sesler yakışıyor mu kos koca Hondaya teşekkürler.
 
Geri
Üst