Honda civic garanti süresi ve disk değişimi

Katılım
23 Ağu 2015
Mesajlar
29
Tepki puanı
1
Yaş
35
Merhaba arkadaşlar aracım 2011 fd6 honda civic suan 51300 km de 1 ay önce 50000 bakımı yapıldı ancak şuan disklerde eğilme var araç frene basıldığında yalpalama yapıyor adana tekbaş honda servisine gösterdim bunu kabul ettiler bunun kullanımla alakalı oldugunu disklerde bu yüzden yanma olduğunu ayrıca aracın serviste dahi takılsa lpg den dolayı garanti süresinin bittiğini bu nedenle disk değişiminin garanti kapsamına girmeyeceğini söylediler
Şimdi 6 yıl olan garanti suresi servisin taktiği lpg den dolayı biter mi ya da 3 yıla mi iner eğer öyleyse bu 6 yıl garanti suresi motor için olması gerekmiyor mu yani yürüyen aksamla lpg nin ne ilgisi var yardımlarınızı bekliyorum ne yapmalıyım

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Katılım
12 Şub 2015
Mesajlar
392
Tepki puanı
40
Konum
ELAZIĞ
Aracınız
FB7 kasalar için dışarıda takılan LPG 'lerde garanti süresi ilk 3 yıl ama FD6 kasalarda ECON modeli yoktu bundan dolayı 6 yıl olmalı diye düşünüyorum. Bilen arkadaşlar açıklama getirecektir.

Fren diskleri için evet garantiye sokmuyorlar malesef.
 

NoFeaR

0
Katılım
20 Ocak 2014
Mesajlar
16,037
Çözümler
4
Tepki puanı
3,491
Konum
İzmir
Ad Soyad
Turgut
Yaş
39
Aracınız
Civic FC5 2016
[MENTION=1993]soner_01[/MENTION]

Mantıken lpg motor haricindeki garantiyi etkilememesi lazım, garanti evraklarını incelediniz mi?
Honda Türkiye den bilgi almak faydalı olabilir.
 
Katılım
8 Mar 2015
Mesajlar
561
Tepki puanı
7
Konum
KOCAELİ
Aracınız
bu servislerin bir oyunu..lpg taktığınız için garanti 3 yıla düşüyor felan hep aldatmaca..motor ile diskin ne alakası var..
şayet garantin devam da etse yine de kullanıcı hatası diyecekler..ben bu garanti işlerini pek dürüst bulmuyorum..hiçbişey yapmasan yağmura çamura sebep bulurlar.

şöyle bi durum da var arkadaş toyota aracını 100 bin bakıma götürdü gecende..vites topuzunu komple garantiden değişti..eğer garantiden değişmezse bakım yaptırmayacam dedi..normalde kullanıcı hatası deyip değiştirmezlerdi.biraz da servisin insafına kalmış durumlar.
garantiden değişmiyolarsa bakım yaptırmayın orda bence..
son olarak bu durumu honda turkiye ile bi gorusun..garanti olayı gercekten dedikleri gibi mi işliyor..bana saçma geliyor cunku
 
Katılım
23 Ağu 2015
Mesajlar
29
Tepki puanı
1
Yaş
35
Arkadaşlar konu ile ilgili honda turkiye ile görüşme yaptım bunun sonucunda lpg li araçların garanti süresinin 3 yıl olduğunu söylediler yani diskler su anda garanti den değiştirilemiyor yani honda nin 6 yıllık garanti süresi lpg li araçlar kapsamıyor yalnız bu duruma econ modelleri girmiyormuş

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Katılım
21 Ocak 2014
Mesajlar
829
Tepki puanı
10
Yaş
54
Konum
bursa
Hazır görüşmüşken lpg nin disk üzerinde ne gibi etkisi olduğunuda sorsaydınız. Sırf nasıl saçmalayacaklarını duymak için. Böyle durumlarda ben bide "lütfen bu açıklamanızı mail adresime yazılı olarakta gönderebilirmisiniz" diyorum. Ortalık bayağı şenleniyor. Verdikleri cevap yazılı olduğundan firmayı bağlar nitelikte oluyor. :)
 
Katılım
8 Mar 2015
Mesajlar
561
Tepki puanı
7
Konum
KOCAELİ
Aracınız
dediğim gibi bu garanti işleri hep hikaye...ben bi mal üretiyim 50 yıl garanti vereyim ama gelen bütün sorunlara kullanıcı hatası diyim..lpg takınca diskler mi yamuluyor veya lpg aracı 300 km hıza çıkarıyo da araca zarar mı veriyor? bi tane firma da görmedim malzeme yada üretim hatası var garanti kapsamında değiştirelim diyen..kullanıcı hatası..kullanıcı hatası..

bununla ilgili bi durum anlatayım..xxxxx lastik firmasında çalışan bi arkadaşım üretimde elinden geçen bazı lastiklerde ufak tefek sorunlar görüyor..kenara ayırıyor..söylüyor bunu amirine bunlarda ufak hatalar var diye..amirin verdiği cevap: oooo sen boyle yaparsan biz hiç uretim yapamayız :) burdan anlayın işte...
 
Katılım
23 Ağu 2015
Mesajlar
29
Tepki puanı
1
Yaş
35
Lpg nin yürüyen aksamla ilgisini sordum aracın yalniz motorunu etkilemesi gerekmiyor mu dedim Honda türkiye den arayan kişi araçların garantisinin 3+3 yıl oldugu lpg takılınca +3 yılın firma kuralları açısından iptal olduğu bu nedenle 2011 model bir aracın garantisinin bittiği ve kullanıma göre dayanıklılığın değiştiği sıcak soğuk ilişkisi gibi şeylerden bahsetti yani kullanıcı hatasından bahsetti bende bu disk ve direksiyon sorunun bu araçlarda kronik sorun olduğunu yağışlı havalarda araçları kullanmayalım çünkü ne kadar özenirsek özenelim illaki diskler ıslanacaktır siz honda firması olarak elinizdeki teknolojiyle bu durumu çözemiyor musunuz dedim birşeyler saçmaladı durdu
Gülek boğazından toroslardan inerken ford kamyonların disklerinin ısıdan akkor haline geldiğini ama yinede eğilme gibi problemlerin olmadığını gören birisi olarak bu tip şeyler honda ya yakışmıyor diye düşünüyorum bu kadar insanın aynı dertten muzdarip olması kullanıcı hatası olamaz diye düşünüyorum
aracimin üzerine en fazla 3-4 kez yağmur yagmistir araca su ana kadar 3 kişiden fazla kişi binmedi asla yikamcida yikanmadi araç durduktan 30 dk sonra hep ben özenle yıkadım ve bu araç 1 ay önce 50 bin bakımına girdi bir probleminin olmadığı servisin maşallah diyerek teslim ettiği bu kadar özenle kullanılan bir araçta bakımdan bir ay sonra disk egilmesi bence honda nin ayıbıdır

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Son düzenleme:
Katılım
8 Mar 2015
Mesajlar
561
Tepki puanı
7
Konum
KOCAELİ
Aracınız
hocam açıkçası honda ile başka konularda bende görüştüm..tamam adamlar bilgi veriyorlar ve cır cır cır durmadan konuşuyorlar...Şimdi anladığım kadarıyla sorun hakkında bir çözüm bulmuyorlar..

ben de direksiyonun yüksek hızlarda hafif kaldığı rüzgar nedeniyle aracı kontrol etmekte güçlük olduğu hakkında görüşmüştüm..adamın bana dediği cevap özetle civic şehir içi aracıdır ve bir çok ulkede kullanıcılar dediğiniz yuksek hızlarda kullanmazlar...madem oyle peki eyvallah deyip kapattık.. ne diyebilirsin ki başka..

şimdi senin olayda aynı durum..şuan bende yok ancak olmayacağı anlamına gelmez tabiki..ancak genel olarak oto firmalarının bu gibi durumlarda boyle sacma seyleri öne sürmesi insanı araç almaktan da kullanmaktan da nefret ettiriyor.
açık söylemek gerekirse bence bu firmaların genel bahanesidir yükümlülükten kaçmak için..ben araçların diskleri ısındıkdan sonra yıkama yapılmasından kaynaklı boyle bi sorun olmasını ciddi bulmuyorum..ben uzun yolculuklar sonrası mola verdiğimde çok defa gidip diskleri parmağımla kontrol etmişimdir..parmağımı yakıyor ancak dokunamayacak kadar da değil..oyle bişe olsa parmağımı süremem yapışır oraya parmak..zaten ne kadar frenle ısınsa da rüzgar ile soğuyor da..dedikleri gibi olsa her 10 binde bir disk değiştirmek gerekir.en az 50 bin km gider normalde bir disk..benim görüşüm bu şekilde katılan olur, katılmayan da..tabi bu dediklerim kalitesine göre de değişir diskin..atıyorum 100 liralık disk vardır 300 liralık vardır..
inetrnetten de şu bilgiyi ekliyim:

Günümüz araçları kuru asfaltta 100km/s hızda topuk fren yapıldığında ortalama 40metrede dururlar. Durdukları anda ön fren disklerinin sıcaklıkları yaklaşık olarak 450-600 santigrad derecedir.

Fren diskleri daha yüksek sıcaklıklarda yamulmadan görevlerini yerine getirebilirler, peki o zaman (bir darbe söz konusu değil ise) nasıl yamuluyorlar? Yukarıdaki gibi sert bir frenaj esnasında veya sonrasında diskler su ile temas ederse, örneğin bir su birikintisiden geçerseniz (suyun sıcaklığı bir ölçü değildir, en düşük 0 derece olabilir, veya en yüksek 100 derece olabilir, iki durumda da o anki disk için fazlasıyla soğuktur), diskleriniz bir anda birkaç yüz derece soğumuş olur. Bu ani soğuma şekil değişikliğine (eğrilme, yamulma) sebep olabilir.

Bir "vahiy" alıp 80-120km/s ile giderken topuk frenle durup aracınızı yıkatmaya karar vermediyseniz aracınızı yıkamanız hatta disklere tazikli su tutmanız disk yamulmasına sebep olmaz.
Disk yamulmasının tek sebebi sert fren esnasında veya sonrasında disklerin yavaş soğumaya fırsat bulamadan suyla temas etmeleridir..
 
Katılım
8 Mar 2015
Mesajlar
561
Tepki puanı
7
Konum
KOCAELİ
Aracınız
ayrıca şunu da ekliyim bunlar oyle 1-2 defada olacak seyler değil..düzeltme islemi yapılabiliyorsa ve sıkıntı olmayacaksa yaptırın..yoksa yeni almanız gerekir..yapılcak başka bişe görünmüyor..
 
Geri
Üst