Kapı hoparlörlerinin çap ve derinliği.

Katılım
17 Eyl 2017
Mesajlar
8
Tepki puanı
9
Yaş
54
Konum
istanbul
Dostlar merhaba,

2013 Honda Civic HB var bende ve ses sisteminde ufak bir upgrade yapmak istiyorum bunun için kapılarda ki hoparlörlerin çapını ve derinliği bilmiyorum. Önce sizlere sorayım dedim döşemeyi söküp takıp kontrol etmek yerine.

Ayrıca orijinal teypte amfi çıkışı bulunmuyor, dönüştürücüyü teybin arkasında ki soketin hangi pinine bağlayacağım?

Bu konuyla ilgili bir başlık göremedim Civic HB hakkında bu nedenle yeni açtım. :)

Konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim,

Saygılarımla,
 

NoFeaR

0
Katılım
20 Ocak 2014
Mesajlar
16,037
Çözümler
4
Tepki puanı
3,491
Konum
İzmir
Ad Soyad
Turgut
Yaş
39
Aracınız
Civic FC5 2016
[MENTION=9846]hakaner[/MENTION] HB sahibi az soru sedandan gelmiş olsaydı cevabı çok daha kolay olacaktı :)
 
Katılım
17 Eyl 2017
Mesajlar
8
Tepki puanı
9
Yaş
54
Konum
istanbul
Tühh aynıdır diye bir ihtimalle yatırımda yapmak istemiyorum, biraz daha bekleyelim bakalım ne olacak sonuç. Belki serviste çalışan bir arkadaşa denk geliriz :) :)
 
Katılım
21 Nis 2018
Mesajlar
46
Tepki puanı
18
Konum
Tekirdağ
Arkadaşlar merhaba bende de 2014 hb var daha yeni aldım. Önceki aracım dan kalan amfi ve bass ı kullanmak istiyordum bunun için amfi dönüştürücü aldım. Tesisat ustası akü den çok iyi bir işçilik le enerji aldı. Teyp konsol kısmını söktü soket lerden hoparlör çıkışlarını bulamadı. Söylediğine göre bu araçların kendinden amfi si var mış. O yüzden oda arka kapı hoparlörün den ses aldı ve dönüştürücü ye verdi. Neyse tüm bağlantıları çok iyi ve temiz işçilik ile yaptı. Araç durur iken deneme ve ayar yaptı sıkıntı yoktu. Fakat gelelim asıl konuya. Diğer modelleri biliyorum ama 2013den sonra çıkan hb lerde aktif ses yalıtım sistemi denilen bir sistem var. Çok fazla bilinen bir özellik değil. Bu sistem şöyle çalışıyor. Tavanda ki iki adet mikrofon ortam sesini alıyor aynı anda motor devrini de kontrol ederek ortamda ki sesi ters frekans la hoparlör den içeri veriyor. Bu da ortamın olduğundan daha sessiz olmasını sağlıyor. Yani sesi yine ses ile yok ediyor. Ancak bizim yaptığımız sistemde amfi çevirici ye giden sesi hoparlör den aldığımız için normalde duymadığımız bu negatif ses bass tan uğultu şeklinde geliyor özellikle gazı bırakıp devir 3 binler den düşerken müthiş bir uğultu oluyor. Usta ya araçta böyle bir özellik olduğunu anlattım. İlk defa böyle bir şey görüyorum dedi. Oda araştıracak. Bakalım sonuç ne olacak. Bilgisi olan varsa rica ederim yardım etsin. Teşekkür ederim.

D5803 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Katılım
17 Eyl 2017
Mesajlar
8
Tepki puanı
9
Yaş
54
Konum
istanbul
Hasan selam,

Öncelikle geç gördüm kusura bakma. Dediğin sistem otomobillerde var hatta tavan kaplamasına bakacak olursan mikrofonu göreceksin tam ortada ama bu işlemi bir amfi desteğiyle yapmıyor seninde dediğin gibi mikrofondan gelen uğultuyu bastırmak için ters bir ses frekansı veriyor ve o gürültü olarak işittiğimiz ses frekansı nötr hale geliyor.

Senin usta işin kolayına kaçmış biraz bende ilk defa duydum şuanda hoparlör beslemesinden dönüştürücüye bir hat çekme işini o arabada iki ayrı sistem varmış gibi bir işletime zorluyorsun otomobili. Bahsettiğin arıza alternatörden kaynaklı olabilir (Alternatör arızalı demiyorum) otomobilde start/stop olduğu için otomobil akıllı alternatör sahip ve ayağını gaz pedalından çektiğinde motorda ki o kinetik enerjiyi belirli bir voltaj sınırında elektriğe çeviriyor. Uğultu seside tam o sırada geliyor sana bana kalırsa ya amfi'de bir sorun var ya amfi beslemesi veya şasisinde bir sorun var yada araya takılan o dönüştürücüde bir sorun var.

Aradan 2 yıl geçmiş umarım sorunun giderilmiştir :)
 
Geri
Üst