Mutlu Akünün 55A (DAR) Honda için özel ürettiği AKÜ?

Katılım
10 Tem 2014
Mesajlar
183
Tepki puanı
0
Yaş
2023
Konum
sakarya
mutlu 55A ile değiştirdim aküyü.aynen o demiş olduğunuz uzama sesi kesildi.nerdeyse çeyrek marşta çalışıyor araba.
 

x379

0
Katılım
13 May 2015
Mesajlar
36
Tepki puanı
0
Aracınız
Arkadaşlar 2013 model aracımın aküsünü değiştireceğim. Yeni akü 55 yada 60 amper alırsam bir sıkıntı çıkarırmı
 
Katılım
9 Tem 2015
Mesajlar
482
Tepki puanı
431
Aracınız
Mutlu akü artık eskisi gibi değil derlerdi ya doğruymuş. Aküm iki senesi dolmadan bilhassa soğuk gecelerin sabahında zayıf almaya başlamıştı (bu arada Trabzon sahilinde soğuk dediğim 5-6 derece filan).
Bunun üzerine sanayide bir elektrikçiye kontrol ettirdim ve akım değeri 11.3 gibi çok düşük bir değer çıktı, üstüne bir de kafalarından biri su kaynatmış.

Mutlu akü bölge distribütörü ile temasa geçtiğimde uzak bir ilçede yaşadığım için ilçemdeki bayilerine kontrol ettirdim, oradaki usta da ilk elektrikçinin tesbitini onayladı ve telefon görüşmelerinden sonra değişim için bölge distribütörlüğüne gittim. Burada da aküyü kontrol ettiler ve bu sefer sağlam dediler. Yok marş motoruna baktır, yok bilmem nesine baktır.

Sonra Trabzon büyük sanayide yine mutlu akü bayisi bir elektrikçide çalışan eleman 11 senedir mutlu akünün garantiden değişim yaptığını görmediğini söyledi. Ben de bunun üzerine şikayetvar sitesine başlık açınca merkezden aradılar. Ben kendilerine aynı yere kesinliklikle gitmeyeceğimi yakınlarda başka bir bayilerine gidebileceğimi söylememe rağmen beni yine aynı yerden aradılar. Koca doğu karadenizde bir adresleri daha yok yani.

Neyse işte uzun lafın kısası, mutlu akü efsanesi gerçekten bitmiş. Artık rotamız İnci akü olacak.
 
Katılım
1 Mar 2016
Mesajlar
438
Tepki puanı
3
Aracınız
Bosch veya Varta derim - 3 kuruş fark için rezil olmayın derim :)

standart mutlu akü 160 TL varta 190 TL , standart derken 60A lik klasik akü , diğer arabama aldın geçen hafta da ordan biliyorum... Hondalar için fiyat sormadım ama muhtemelen fiyat farkı çok değildir.
 

onancc

0
Katılım
3 Haz 2015
Mesajlar
276
Tepki puanı
15
Konum
Ankara
Aracınız
Varta baş ağrıtmaz aynen bende Katılıyorum. Bosch u hiç Tecrübe etmedim. Eski aracım seat leon du 2015 Şubat - Mart gibi aküsü zayıflamıştı ilk çakışta almaz olmuştu değiştirmek için ustaya götürdüm varta 2005 üretimi fabrika çıkışı orjinal aküsüymüş Aracın usta bile şaşırdı hiç mi değiştirmediniz diye.
 
Katılım
1 Mar 2016
Mesajlar
438
Tepki puanı
3
Aracınız
"eskiden" di o kalite , şimdi bizimkiler işi yurtıdışı ucuz malzemeye kaçırıyorlar , bu sefer kaliteden ödün veriyoruz. 2 yıl kullan at aküyü... Mazda nın aküsü 6 sene gitti , geçen hafta değiştirdim.6 koca sene tık demeden çalıştı. daha da çalışırdı ama güven vermeden çalışırdı. VARTA taktırdım , kafam rahat.

Şimdi yerli malı yurdun malı aklımıza gelecek :) ne yazık ki yerli mali 3 kağıtçı malı oldu bu memlekette.. O yuzden tercihim yabancı ürünlerden yana. :)

Fiyat farkı da çok yok sonuçta , 3 kuruş için neden paramla rezil olayım ki der insan ? :)
 
Son düzenleme:

UK61

0
Yönetici
Katılım
22 Mar 2016
Mesajlar
2,364
Tepki puanı
1,277
Konum
Bursa-Trabzon
Ad Soyad
Uğur
Yaş
35
Aracınız
Civic FK7 HB 2017
Bende 45 lik aküden memnun değilim kışın zorlanıyor ilk çalıştırmada farklı bir ses çıkarıyor.
Zaten geçenlerde başıma ilginç bir olay geldi. Sabah işe gideceğim kumandanın açma tuşuna bastım tepki yok tekrar denedim yine yok. Dedim pili zayıfladı herhalde yedek anahtarı aldım geldim yine aynı sonrasında anahtarı takıp kapıyı açmamla birlikte arabanın alarmı devreye girdi içindeki ışıklar saçmalamaya başladı yanıyor sönüyor alarm ötüyor ne oluyor dedim bir afalladım :)

Anahtarı kontağa taktım bir kere çevirdim sustu ama tık tık tık diye ses çıkarıyor anahtarı çıkarınca alarm ötüyor marş denedim almıyor kapıları kapatsan da alarm ötüyor.duv.
Neyse arkadaşı aradım geldi baktık falan akü bitmiş merkezi kilit sistemi devrede kaldığı için alarm susmadı falan. Başka bir araç geldi de çalıştırdık kendine geldi şimdi sorunsuz kullanıyorum o gün niye öyle oldu onu da çözemedik.

Sonuç olarak anahtarı basıp tepki almazsanız akü biter falan kapıyı sakın açmayın :)
 
Katılım
13 Mar 2015
Mesajlar
221
Tepki puanı
1
Konum
Soma
Aracınız
Kışın soğuk havada sabah ilk çalıştırmada vijt diye ses geliyor. Akü zayiflamasindan mı yoksa marş motoru temizliği mi gerekiyor? Bu sorunu yaşayan ve çözen oldu mu?
 
Geri
Üst