Merhaba,
2011 model 1,6 benzinli ve 2014 model 1,2 benzinli olarak 8 yıl qashqai kullandım ve lpg gerek duymadım, sınıfının en az yaka araçları bunlar.1,2 benzinlinin çekişi 1,6 ya göre daha iyi ve performanslı.
Bu araçlara lpg atan fazla kişi yok sanırım.Yorumlarda subaplar magnezyum olduğundan ileride problem çıkarır diyenler epey fazla, 1,2 motora lpg atmaya gerek yok, 1,2 motor yakıt anlamında 1,6 ya göre daha tasarruflu, 1,2 motorlarda yağ eksiltme sorun olduğu gerçek benim araçta yakmaya başlamıştı ama yağını kontrol ettiğin müddetçe sıkıntı olacağını zannetmiyorum, satma nedenim araç 90.000km olmuştu ve 5 yaşına gelmişti.1,3 motorlar daha iyi ve yakıtı daha az,şu an 2019 Honda civic eco exutive kullanıyorum ve 2019 ekim ayında 158.000 tl ye almıştım, Qashqai den memnunsan neden Honda aldınız diye sorarsan sattığım aracın üzerine bir o kadar daha para eklersem alabiliyordum o yüzden sıfır araçlara arasında Honda yı tercih ettim ama hala yüksek araçı arıyorum.Honda dan yakıt anlamında, sürüş konforu ve otomatik olmasından gayet memnunum sadece alışamadığım inip binerek alçak olmasında zorlanmam.
Gelelim sorularına;
1.2010-2013 arasında kroik bir sorun rastlamdım( 2011 modelide sıfır almıştım servise yağ bakımı haricinde gitmedim.2014 yen kasa 1,2 olanıda sıfır aldım onda da yağ bakıma haricide servise uğramadım, yağ değişiminde yağ yaktığını belirttim.
2. Tutulam model deyinve skypack olanı , dizel veya benzinli yaptığın km ye göre tercih meselesi
3. Benzinlide 1,6 motor atmosferik ,1,2 motor turba her ikisini kullandım, 1,2 daha performanslı ( aracım manueldi )
4, 1,2 motorun otomatiğini kullandıım geçişlerde sorun yoktu ama kullananlar şanzıman sıkıntısı olduğunu belirtiyorlar
5 Hız sabitleyici tüm modellerde var biliyorum