Yetkili Serviste Bakım Skandalı (Motoru Yağsız Çalıştırıp Hareket Ettirme)

Kansızlar. Hayretlerle okudum midem bulandı. Hukuki süreci paylaşmayı unutmayın lütfen. Aynı kamera bende de var acaba kameranın gücünü çakmaklığın arkasından bi sigortayla direk mi alsam diye düşündüm.


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Ağzım açık okudum. Yetkili servisin özür dilemek yerine tutumunu negatif yönde çekmesi ise daha da vahim. Yazacak çok şey var ama ahlaki tutumum buna izin vermiyor. 5 para etmeyen insanlara honda tr nin tutumu ise daha vahim. Bu kalite standartlarına bu uygulama.

HTC U11 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Aynen öyle. Sırf bu yüzden Aydın'da yaşamama rağmen Denizlideki servisi tercih etmiştim.
Dinlenme odasında yukarıdan servis-bakım bölümü görülebiliyordu.
Denizlideki serviste bakim yapilirken aracimizi izleyebiliyormuyuz?oyleyse ben de orada yaptiricam.
Dizel motoru yagsiz calistirmak ustune hareket ettirmek için tam bir mal olmak gerek.O motorun omrunden omur gitmistir.
Aracınızda bir hasar var mı diye sormak icin de musteri hizmetlerinin beyinsiz olmasi lazim.Bunlara egitimi musteriyi atlatmak icin veriyorlar anlasilan.
 
Denizlideki serviste bakim yapilirken aracimizi izleyebiliyormuyuz?oyleyse ben de orada yaptiricam.
Dizel motoru yagsiz calistirmak ustune hareket ettirmek için tam bir mal olmak gerek.O motorun omrunden omur gitmistir.
Aracınızda bir hasar var mı diye sormak icin de musteri hizmetlerinin beyinsiz olmasi lazim.Bunlara egitimi musteriyi atlatmak icin veriyorlar anlasilan.

Aynen hocam üst katta bulunan bekleme odasında çay kahve sınırsız ayrıca oradan bakım yapılan yeri de görüyorsunuz.
Büro çalışanları da çok ılımlıydı. Belki içeri girmeyi istesem ona bile sıkıntı çıkarmayabilirlerdi. Ayrıca İzmir-Aydın-Denizli 3 ildeki en iyi fiyatı da orası vermişti.

 
Merhaba Değerli Dostlar, 2018 Model FC5 Dizel Aracımı, ilk bakım olan 10.000 Km bakımı için yetkili servise götürdüğümde karşılaştıklarımı sizlerle paylaşmak istiyorum.
Sabah saat 09:00 gibi aracı teslim ettim. Öğleden sonra saat 16:00 dan sonra teslim edebileceklerini söylediler. Normalde 18:00 de kapatıyorlar. Saat 19:15 de aracım teslim edildi.
Buraya kadar her şey, normal bir gecikme gibi görünüyor. Ancak aracıma binip kontağı çevirdiğimde araç içinde takılı olan kameramdan SD kart takılı değil sesli uyarısını aldım..
Normalde hiç bakmam, zaten aynanın arkasında ön cama yapışık vaziyette duruyor. Ancak kameraya baktığımda tabiri caizse kameramla adeta savaşıldığını görüyorum.
Servis yetkilisine durumu sorduğumda, kayıtları sildiklerini söylüyorlar.
Dediğim gibi normalde Allah göstermesin herhangi bir kaza vb. durum olmadıkça bakmam ama bu deformasyonu görünce kayıtlara bir bakayım dedim.
Kayıtları silmeye çalışmışlar, sanıyorum SD karttan da silmişler ancak, telefonumla wi-fi ile kameraya bağlandığımda kayıtlar silinmemiş ve izlenebiliyordu.
Kayıtlardan gördüğüm kadarıyla aracımı saat 16:00 da bakıma yeni alıyorlar. 18:00 de de bakım bitiyor. Kalan 1 saatte de kamera ile boğuşarak kayıtları silmekle uğraşıyorlar herhalde.
Beni üzen en önemli konu, teknisyenin biri arabayı çalıştırıyor ve hareket etmeye başlayınca, bir diğer teknisyen arabayı çalıştıranı "Arabada yağ yok, yağ." diye bağırarak uyarıyor.
Bunun üzerine az bir duraksama sonrası "Yağsız da gider bu araba" diyerek hareketine devam ediyor.
Daha sonra yanındaki teknisyen kamerayı fark ederek telaşlı bir şekilde, "Şu şeyi ver abi, hadi çıkart çıkart çıkart çıkart" diyor, hareket eden teknisyen de "Kontak açık kalsın mı" diyor öteki de "Kapat" diyor.
1. Aracın bakıma geç alındığı görülmüştür.
2. Kamera kayıtlarını silmeye hiç uğraşmayabilirlerdi. Çakmak soketini çıkarıp kameranın beslemesini kesselerdi zaten kamera kayıt yapmayacaktı.
3. Kamera kayıtlarını silmek için SD kartı aldıklarında, aynı zamanda benim özel kayıtlarım olan 10 günlük bir kayda da erişmiş bulunmaktalar.
4. Kamerayı bayağı deforme etmişler. Eskisi gibi sıkı sabitlenmiyor, gevşetmişler.
5. En önemlisi, bildiğiniz gibi yetkili servise aracın anahtarı teslim edildiğinde, o dakikadan sonra aracınıza siz bile dokunamazsınız. Konusunda uzman ve tek yetkili olan bu kurumlarda, hem kullanım manuelinde hem de bakım manuelinde, oldukça büyük ve kalın puntolarla "YAĞSIZ ÇALIŞTIRMA" uyarısı olmasına rağmen, motorun yağsız çalıştırılması imajı zedeleyen büyük bir skandaldır.

Konuyu Honda Türkiye'ye bildirdiğimde, müşteri temsilcileri, aracınızda oluşan bir hasar var mı kısmına yoğunlaşmış, yapılan uygunsuz müdahale için bir görüş bildirilmemiştir.
Ben de bölge müdürünün benimle irtibata geçmesi talebimi ilettim. Ancak müşteri temsilcisi bu şekilde bir süreç ilerleyişinin olmadığını sıkıntıyı bayiye ileteceklerini söylediler.
Ben de bayinin/servisin uygunsuz tutumunu, bölge müdürüyle görüşmek istediğimi tekrar belirttim.
Bunun mümkün olmadığını söyleyince, o zaman görüntü kayıtları ile birlikte sosyal medyadan konuyu hep beraber takip edelim dedim. Tamam dediler.

Hepinize Kazasız günler dileyerek, skandalı yorumlarınıza sunuyorum...
Videoları bence Facebook da ki Honda sayfalarında paylaşın ki yağsız araba çalıştıran gerizekalılar derhal i servisden uzaklassin

Redmi Note 4 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Eski bir Honda calisani olarak ben daha öncede yazmistim Servis sahasina beni indirmemislerdi. Bende bir daha yedek parça dışında asla ugramama karari almıştım. Ben tamlonlarin klipslerine tanesi 18.50 lira verecek kadar takintili ve titiz bir kullaniciyim. Ustamla birlikte calismayi da severim... O motor yagsiz calisacak ve hiç bir hasar olmayacagini mi zannediyorsunuz ? 50 k da yatak sararsa hiç sasirmayin sandik motor getirmeleri lazım bunun bedeli olarak. Sadece yatakta degil türbo bile hasar görmüştür bunun açısı ileride çıkar. Bu işin peşini birakmayin sıcak motor yatak sarmaz hemen doğru ama zararı kesinlikle vardır 5 sn çalıştığını varsayarsak 100 den fazla hareket eden parcalarin aşınma katsayisini hesap etmek istemiyorum. Konunun takipcisiyim...

GM 5 Plus d cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Sağlam bir avukat tutun (ama sağlam olsun 3'e 5'e bakmayın) şayet olay anlattığınız gibi ise, tuttuğunuz avukat, mahkeme giderleri ve sıfır bir aracın nakit bedelini kolaylıkla alırsınız. (Tekrar yazıyorum, tüm dedikleriniz ve kayıtlarınız gerçek ise)

Zaten gerçek ise, gerekli mahkeme servis içindeki tüm (o güne ait) görüntüleri de servisten resmî olarak talep edecek ve gerekeni yapacaktır. (Emin olun)
 
Geri
Üst