Yeni Kasa Honda Civic Şikayetleri

Katılım
14 Haz 2014
Mesajlar
73
Tepki puanı
3
Yaş
2023
Konum
Kayseri
FB7 kasa sahibi arkadaşlar aracınızla ilgili şikayetleriniz nelerdir? Kendi aracımdan bahsetmek gerekirse

1. Direksiyonu düşük ve yüksek hızda gerekli yumuşaklığı ve sertliği sağlamıyor. Bu nedenle güven vermiyor.
2. Alt devri ölü bir araç. Bu sorunun başında eski nesil tork konvertörlü şanzıman gelmekte, aracın performansını çok ama çok törpülüyor. Honda keşke Cvt ile yoluna devam etse veya çift kavrama şanzımana geçse..

Sonuç: Genel olarak aracımdan çok memnunum. Göstergeleri ve donanımı herşeyin üstünü örtüyor(En azından benim için öyle). Umarım uzun yolda yormaz. 1 ay sonra bunu da öğreneceğim :driver:
 
Katılım
30 Mar 2014
Mesajlar
997
Tepki puanı
15
Yaş
44
Konum
İzmir
Malzeme kalitesi ve aracın lpg de silkelemesi sevmediğim özellikleri. Bunları bilsem alırken tekrar düşünürdüm.
Fakat 2000 model arabayla da kıyaslamak biraz abes olmuş hocam.
 

NoFeaR

0
Katılım
20 Ocak 2014
Mesajlar
16,037
Çözümler
4
Tepki puanı
3,491
Konum
İzmir
Ad Soyad
Turgut
Yaş
39
Aracınız
Civic FC5 2016
Beni şaşırtan olay 2000 model araçtan sonra 2013 model aracın beni çok şaşırtmaması. Yeni araçtan beklentim daha fazlaydı.

Aracınızı satarak beklentilerinizi karşılayacak golfe veya jetta ya geçebilirsiniz, en güzel çözüm ;)
 
Katılım
29 Nis 2015
Mesajlar
25
Tepki puanı
0
Yaş
53
Konum
Kınık -İzmir
Aracınız
Balıkesir Honda ŞEN Plaza servis müdürü eski YAĞCI vw müdürüdür... merak eden ,kıyaslayanlara söylediklerini aktarayım :vw YENİ NESİL TSI 1.2 1.4 farketmiyor..turboooo...kullanmasını bilmek-bilmemek farketmiyor... dsg problemi 7 ileri olunca hala giderilmiş değil...kronik önviraj denge lastik sıkıntısı Boralardan beri sabit olarak devam ediyor...amortisör takozları hala sıkıntılı....LPG uyumu diye birşey hiçbir zaman olmadı ...passat hariç ki o bizim sınıf bir araç değil,aracın ivmelenmesi cıvıclere göre düşük...son hız TSI ile karşılaştırırsak Cıvıc her türlü önde ..ve zaten belli bir süre aynı 160-170 gibi gitmeyi deneyen TSI sahipleri turboyu kucaklarına alırlar....Sonuç;WV konforlu ama,özellikle doğuş sayesinde sahiplerinibezdiren bir marka haline gelmiş durumda...Honda ise araba yapıyor sade ve motoru sorunsuz...geçen hafta 730.000 km bakımına gelmiş FD6 gördüm ..dah ne diyeyim.. araç 2007 modeldi...ve lpgli :)
 
Katılım
29 Ara 2014
Mesajlar
30
Tepki puanı
0
Aracınız
Tam 9 sene 21000 de aldığım Skoda Octavia ya bindim...
Saolsun en ufak bir sıkıntı yaşatmadan bizi yıllarca taşıdı.
İşin doğrusu doğru düzgün de bakamadım araca, rutin bakımları haricinde.Günlerce kar altında yattığı bile oldu...:)
Bu araçtan ayrılmak bana çok zor gelse de artık emektarı değiştirmeye karar verdiğimde tabii ki normal olarak WV grubu araçlara yöneldim...
Bu kez ne olursa olsun amacım aracı sıfır almak ve Allahtan kaza bela gelmizse minumum 10 sene araca binmek idi.
Ancak ben de kısıtlı bir bütçeye sahip bir memurum...
Bu manada öncelikli hedefim olan Octavia ya ulaşmak mümkün olmadı...
Bu fiyat bandına çıkmam mümkün gözükmüyordu.
Ama yeni Octavia gerçekten aklımı başımdan aldı...
Fakat genelde gerçekçi biriyimdir, yapamayacağım işlerin peşinden koşmayı pek sevmiyorum...
Her ne kadar aklım octavia da olsa da Honda nın yolunu tuttum...
Allah biliyor ya Honda Civic i ilk gördüğümde "bu ne lan" dedim...
O zaman Honda bu LPG dönüşüm meselesini yeni çözmüştü.
Aracın LPG dönüşümü ve 6yıl garantisi dışında hiçbir şey bana cazip gelmişti.
İlk tanışmam pek iç açıcı olmadı kısacası...
Hal böyle olunca bir süre daha oyalanmaya karar verdim...
İşin doğrusu oturduğum yerde iki kişi yeni Honda Civic almışlardı.
Evet o araçlar zaten oradaydı ama benim daha yeni dikkatimi çekmeye başlamıştı.
Zaman içinde aracı daha iyi tanımaya,farklı gözle bakmaya başladım...
Ve...
Etrafımda ne kadar fazla Honda kullanıcısı olduğunu gözlemledim.
İlk başta bana saçma gibi gelen kokpit dizaynı hoşuma gitmeye başlamıştı.
Artık kendimi potansiyel bir Honda alıcısı gibi hissetmeye başladım.
Ve...
2015 Ocak ayında Honda Civic Premium LPG li aracıma kavuştum...
Hayallerimin aracına mı kavuştum?
Tabii ki hayır...!
Zaman zaman tabiri caiz ise "yayla gibi" genişliğe ve ferahlığa sahip Octavia mı arıyorum...
Ancak bu şekilde bir mukayese yapmamak lazım...
Aracın benim de şikayet edebileceğim bazı kusurları olabiliyor ama bunlar tolere edilebilir durumda, çok da dert etmemek lazım...
Yıllarca Octavia kullanıp Honda Civic e binmenin doğal sonuçları bunlar...
Fakat aracımla mutluyum.
En önemlisi de bu...
Ne olursa olsun aracım sıfır alındı, ilk ben bindim ona...Koltuk naylonlarını ben söktüm...
Bu bile başlı başına bir mutluluk...
Araçların orjinalliklerini bozmayı fazla sevmem fakat forumdaki dostlarımızın harika buluşları oluyor...
Merakla izliyorum...
Ve ilk defa ben de heves etmeye başladım...
Demem o ki boşverin vırtı zırtı...
Bu fiyat aralığında alınacak en iyi araçlardan birisi Honda Civic...
Keyfine varmak lazım...

selamlar
Ch.
 

NoFeaR

0
Katılım
20 Ocak 2014
Mesajlar
16,037
Çözümler
4
Tepki puanı
3,491
Konum
İzmir
Ad Soyad
Turgut
Yaş
39
Aracınız
Civic FC5 2016
[MENTION=579]ChordSolo[/MENTION]

Hocam eline sağlık çok güzel yazmışsın :eek:k:
 
Katılım
24 Nis 2015
Mesajlar
26
Tepki puanı
0
Aracınız
Herkese merhaba. Ben 10 günlük civic kullanıcısıyım. Son 4 yıldır Golf 4 kullanıyordum. Şimdi size kısa kıyaslamamı yazayım. 2000 model arabanın sağlamlığı maalesef Civic te yok. Malzeme kalitesi düşük. Kullanan kişiler sanırım bir çok kusuru görmezden geliyor. Bunun sebebi de aracın dış görünümü, ve lpg uyumu.

Bu hususta daha öncede bi mesaj yazmıştım. eski wv (skoda seat da dahil) grubu 1.6 lt atmosferik (kesinlikle yüksek beslemeli benzinli turbo ve dizel turbo değil) motora sahip olupta 2000 modeli ile dahi civic fb7 nin özellikle otomatik olanının performans, sağlamlık ve konfor konusunda kıyaslayanlarla ve tüm forum ahalisiyle bi şeyler paylaşmak isterim.
1) performans : kendi muaddili hiç bir 1.6 litre atmosferik motor hondanın seriliği ile başedemez. somut bir örnek. tem oto yolu ankara gişelerini geçtikten sonra ben orta şeritten efendi efendi saatte 110 km ile giderken beni bir golf5 fsi geçti. eyvallah geçsin kim ne diyebilir. benim amacım kendim için güvenli ve ekonomik bir sürüş sağlamak banane. neyse geçti bu arkadaş. ilerde bilerek yavaşladı, biraz gerimde kaldı bu seferken geçerken daha süratli ve benim şeride girerek tahrik eder gibi geçti. yavvvv kardeşim anadolu çocuğu yermi bu numaraları. tabi bende hafif hafif ivmelenerek yanına yaklaştım. 170 km/h çıkana kadar yavaş yavaş yanına geldim. heralde benim son hızım falan sandı son bi gayret daha yüklendi. benim hızım 180 olduğunda sadece 2 bilemediniz 3 metre önümde idi. sadece s moduna alıp vitesi kulakçıkdan 4 e düşürdüm. benim hızım saatte 202 falan olunca arkadaş taki bolu ya kadar ben saatte 110 km/h la gitmeme rağmen önüme saygıdan geçmedi. ben de artık onun sürekli arkamda olmasından sıkılıp servis alanına girdim ve bi çay içtim. bu motoru golf 5 in kaputunun altında varın siz düşünün. kilo farkı ortada. (not: araçta bende o arkadaşta yalnızdı. yanımızda birisi daha olsa enimim bunu ikimizde yapmazdık. ben kimseye böyle bi şeyi tavsiye etmiyorum. benimki bir anlık saçma sapan bir hırstı. kimseye kuralların elverdiği durumdan fazlasını yapmayı tavsiye etmiyorum.)
2)sağlamlık: vw grubunun sağlamlığını yani mekanik anlamda sağlamlamlığına onlarca olumsuz örnek verilebileceği için bunu burda tartışmak çok yersiz. hondanın mekanik sağlamlığı ise bu sektörde merco dan sonra bir efsane.( not:bunlar benim şahsi fikrim olmayıp bu konuda otorite sayılan ve tarafsız bir şekilde arçları test edip sonuçlarını yayınlayan objektifliği kabul görmüş bir internet sitesinin fikirleridir) tabiii mercoya hondanın segment olarak rakibi olacak tek araç civic değil accorddur. emin olun arkadaşlar kardeşler accord o segmentin ağır abilerinden sayılır. 2004 model sıfır accord alan birisinin 220 bin km yaptıktan sonra rutin dışında değişen tek şey 3. egzoz susturucusu. Yani bir aracın pratikte en çabuk çürüyen parçasını 2012 yılında tam 8 sene sonra değiştiğini duymuştum. 2000 model vw ciler de değiştirdiği rutin dışı mekanik ve diğer parçaları bir yazsın isteseler.
3) konfor: kendi muaddili hiç bir araçtan sürüş konforu yol tutuşu konusunda hondanın bir eksiğinin oldğunu söylemek haksızlık olur. ne vw ne de honda yol tutuş konusunda opelin ve focusun eline su dökemez. opel ve focusda ise yumuşaklık yani çok af edesiniz çukurları kalçanızda hissetme konusunda vw nin eline su dökemez. yani wv çok güvenli sayılmaz. opel ile ford ise çok konforlu. honda ise ikisinden tam orta noktada bi yerde kalmış. yani ne opel ve focus kadar sert olmuş yolu illa iyi tutayım virajdan girdiğim gibi çıkayım diye. nede wv kadar yumuşak olmuş. yada tam tersi. işin doğrusu aslında en iyisini bu konuda da Honda yapmış. amma velakin alman rakiplerine kıyasla tavanın basıklığı, iç mekanın hafif darlığı, sedan sayılmasına rağmen bagajının bi miktar küçük olması, fb7 lerde cam açıp kapanırken haraket eden kapı döşemeleri, iç mekanda kullanılan kalite seviyesi düşük plastik, bagajda açık duran ve kabloları görünen hoporlör kablosu ve mıklatısı hondaya hiç mi ama hiç yakışmamış.
sonuç: hiç kimse mükemmel değildir. Paranız çoksa mercedes alın. (herkese saygılar ve hayırlı forumlar.)
 
Katılım
13 Mar 2015
Mesajlar
221
Tepki puanı
1
Konum
Soma
Aracınız
Faruk hocam yazını keyifle okudum. 6 yıl golf4 kullandim. 3 ay önce fb7 ile tanıştım. Daha önce araba kullanmamisim dedim. Geçenlerde jettaya bindim iyiki honda ile tanismisim defim. Wv fanatikligi hondaya binene kadar diyorum.
 
Katılım
24 Nis 2015
Mesajlar
26
Tepki puanı
0
Aracınız
Faruk hocam yazını keyifle okudum. 6 yıl golf4 kullandim. 3 ay önce fb7 ile tanıştım. Daha önce araba kullanmamisim dedim. Geçenlerde jettaya bindim iyiki honda ile tanismisim defim. Wv fanatikligi hondaya binene kadar diyorum.


:) sağol hocam eksik olma. aslına bakarsanız benim aklımda hiç honda yoktu. istanbul dışında bi yerde yaşar isem otomatik vites arabaya da aslında ihtiyacım yoktu. ama çok iyi bilirsimiz işte şartlar. ama gerçekçi olmak gerekirse istanbul dışında herhangi bir yerde yaşasam birde on binlira daha param olsa astra 1.6 cdti 136 hp cosmo yu alırdım. dediiğim gibi şartlar ve objektiflik meselesi. yani doğrusunu konuşmak. astranın muaddili aynı arabaya vw sırf amblemim var diye 20 binlira fazla istiyor. vw grubunun 1.6 dizel en doluları 100 bin TL ye yaklaştı. bu paraya opelden ve hondadan neredelse 2 litrelik bir üst segment insignia veya accord alınır. el insaf yani. jetta 1.6 dizelin dolusu 100 bin tl ise civic bedava :)
 
Geri
Üst