Bugün Honda'nıza ne yaptınız?

Can

0
Yönetici
Katılım
7 Haz 2014
Mesajlar
3,635
Tepki puanı
225
Konum
İzmir
Aracınız
Civic FK7 HB 2017
Tipkisinin aynisiymis :) aliexpress e car dvr yazdim en cok satilanlara baktim bunu aldim direk. Ama 170 derece degil gibi acisi sanki.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kesinlikle değil :D Babamın aracı için g1w aldım kapasitörlü. 135 derece diyor benimkinden daha geniş açılı. Ben memnunum, açıkçası önüme fırlayan araç, yaya vs için istediğimden işimi görür diye düşünüyorum. Umarım ihtiyaç olmaz, türkçe dil desteği olması bir avantaj.
 
Katılım
21 Ocak 2014
Mesajlar
1,180
Tepki puanı
32
Yaş
36
Kesinlikle değil :D Babamın aracı için g1w aldım kapasitörlü. 135 derece diyor benimkinden daha geniş açılı. Ben memnunum, açıkçası önüme fırlayan araç, yaya vs için istediğimden işimi görür diye düşünüyorum. Umarım ihtiyaç olmaz, türkçe dil desteği olması bir avantaj.
Turkce dil bende yok Can. Ama dedigin gibi is goruyor. Goruntu eski kamerama gore super

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Katılım
20 Nis 2014
Mesajlar
230
Tepki puanı
2
Yaş
54
Merhaba,

bugün civic için çok şey yaptık. Yaptık diyorum çükü [MENTION=442]Hakan Uzun[/MENTION] kardeşim ile gerçekleştirdik eylemlerimizi:)

İzmit'te yaptığımız mini buluşma saat sabah 09:30'da çay, poğaça ve börekli kahvaltı ile başladı. Sonrasında koyulduk işe.

Neler Yaptık:

1) Kapılar bitüself membran ile kaplanarak ses ve titreşime karşı izolasyon yapıldı.

f3b752590b8ac02267f6b314b4e717e8.jpg


b70126fcf5fa3e6c4a27282246a9874d.jpg


2) Kapıların iç döşemesi takılmadan önce ses yalıtım süngeri ile kaplandı. Bu arada Honda'nın muhteşem naylonlu ve ne işe yaradığını anlamadığımız kaplamasına bolca giydirildi:) Ama yine de takmadan edemedik....

c9a7f1047075afd29a9c117608c20ca1.jpg


6f598dbab4445ca3d9983913d8a2018f.jpg


Not: En zoru ön kapılar. Özellikle cam kaldırma modülünün bulunduğu sürücü kapısı bizi baya bir zorladı.

3) 4 kapı bittikten sonra arka kırmızı logoyu taktık.

Sonra yemek molasını hakkettik. Güzel bir kebapçıda öğle yemeğimizi ve tatlılarımızı gömdükten sonra, bir de Türk kahvemizi otantik bir mekanda içtik. Ama daha fazla keyif yapacak vakit yoktu iş bizi bekliyordu.

4) Dönüş yolunda daha önceden siparişini verdiğimiz arka spoileri taktırmak için tuningçiye gittik. Spoiler takıldıktan sonra hemen bizim çalışma alanı olan Hakan'ların arka bahçeye devam..... Sırada bagajın ve arka davlumbazların izolasyonu vardı.


5) Arka bagaj stepne dahil boşatıldı ve içi komple davlumbazların da üstüne gelecek şekilde bitüself ile kaplandı. Tam fabrikasyon bir çalışma yürüttüğümüzü, ben keserken Hakan'ın da yapıştırdığını ve bu şekilde baya zaman kazandığımızı belirtmeden edemeyeceğim. Yapacaklar için öneri olsun; bu iş tek başına yapılacak iş değil. Çünkü bitüselfi hem kesip hem yapıştırmak baya zaman alıcı ve yorucu olur.

b36c447baeb3fd2e220a8f45d7e61f71.jpg


Bagajın içerisi komple kaplandıktan sonra ses emici sünger serilerek stepne ve bagaj halısı yerleştirildi. Bu arada her usta tamircinin gösterdiği başarıyı göstererek ne olduğunu anlamadığımız bir parça arttırdık. Uzun araştırmalar sonrasında parçanın bagaj halısının alt tarafında davlumbazın başladığı kısımdaki yere içten yapışan, plastikten yapılma sertlik veren bir parçası olduğunu keşfettik. :)

6) Bagaj bittikten sonra arka koltuk sökülerek davlumbazların içeriye bakan tarafları ve arka koltuk altı zemine kadar bitüself ile kaplandı. Üzerine ses emci sünger serildikten sonra koltuk yerine takıldı ve izolasyon işi bitti.

f143f9bb66a12cdf27ddf91a45c4b40c.jpg



7) En son ön logo takılarak operasyon sona erdi.

fb9010ce2f6c97bfbe41bbcb0d1e9a35.jpg


Kısa bir güne birçok iş sığdırmanın baskısı ile fazla fotoğraf çekemedik. Kusura bakılmasın. Ama zaten başka konularda yalıtım ile ilgili bir çok foto var. Bizimkiler de onlardan farklı olmayacaktı.

Gelelim yalıtım sonrası benim yorumlarıma:

* İşin aslı yalıtım yapmanın ilk adımının lastikleri değiştirmek olduğunu düşünüyorum. Çünkü bizim arabalarımızın izolasyonla ilgili asıl sorununun dışarıdan gele ses değil de yoldan gelen titreşimlerin içeride yarattığı uğultu olduğunu düşünüyorum. Bu uğultuyu ne kadar absorbe etmeye çalışsak da kaynağında kesmek en doğrusu. Bu da daha yumuşak lastikler ile olacaktır. Ancak lastiklerimin daha ömrü olduğu için şimdilik bu opsiyon devre dışı. Lastikler daha yumuşak olanlar ile değişirse bu yaptıklarımızdan çok daha etkili sonuç elde edileceğini düşünüyorum.

* Kapılara, bagaj ve davlumbazlara membran yapıştırarak aslında titreşime karşı izolasyon yaptık ve bu da sesin daha tok gelmesini sağladı. Desibel olarak çok radikal değişiklikler olmasa da (ölçümlerimi paylaşacağım) seslerin frekanslarında önemli değişikliler olduğunu düşünüyorum. Özellikle bozuk yollarda, yol üzerinde bulunan tırtıklardan, rogar kapaklarından geçerken bu farkı net şekilde hissedebiliyorduk. Araba gerçekten çok daha tok bir hissiyat vermeye başladı. Daha önceki zangırtıların yerini daha tok titreşimler aldı, bu da rahatsızlık düzeyini azalttı.

* Kapıların kapanma sesinin tabi ki çok daha keyif verici bir hal aldığını belirtmeden geçemeyeceğim. Daha tok, daha ağır kapanıyorlar artık.

* Kapılara yapılan yalıtımın bir diğer etkisi de müzik dinlerken içeride oluşan sese oldu. Hoparlörden çıkan baslar çok daha etkili ve temiz gelmeye başladı. Özellikle yüksek volumlarda kapıların titremiyor olması müzik dinlemeyi daha keyifli hale getirdi.

Başka ne yapılmalı:

* Başta da belirttiğim gibi bu işe çok daha biyik katkı sağlayacak olan bizim sert contiler yerine daha yumuşak ve sessiz lasitkler takmak olacaktır.
* Arka davlumbazdaki titreşimler nispeten yalıtıldı ancak ön davlumbazla halen çırçıplak; :( ve önde oturanlara sesin büyük kısmı buradan geliyor. Ön davlumbazların da lastikler ve plastikleri sökülerek içten mebranla kapanması yalıtım işine son noktayı koyacaktır. Özellikle önden gelen titreşimlerin engellenmesi şoför ve yolcuda hatırı sayılır bir etki bırakacaktır.


Ölçümlerim:

Araba içerisinde motor kapalı, kapılar camlar kapalı:

Yaltım öncesi 30 db
Yatıtım snrası 24 db

90 Km sabit hız asfalt:

Yatım öncesi 70 -71 db
Yaltım sonrası 69-70 db

Bozuk yolarda

YÖ: 76-78 db
YS: 74-75 db

Dediğim gibi ses şiddeti olarak çok radikal değişiklikler olmasa da ses frekanslarının toklaşması sonucu sürüş ve seyir çok daha keyifli hale geliyor.


SONUÇ


Her şey bir kenara; bugün çok eğlenceli ve keyifli bir gün geçirdim. [MENTION=442]Hakan Uzun[/MENTION] gibi kardeşlerimi bu form sayesinde tanımak her şeye bedel.

Arabalar bahane ve gelip geçici, önemli olan dostlukların yardımlaşmaların baki kalması.
 
Son düzenleme:

Trust

0
Katılım
21 Ocak 2014
Mesajlar
3,646
Tepki puanı
30
Konum
İstanbul
Aracınız
[MENTION=128]tanerozbabacan[/MENTION] hayırlı olsun :) bagaj ve arka koltuk kısmında orjinal izole için servise bi git abi mafolmuş.
hakan eline saglık dostum.
 
Katılım
20 Nis 2014
Mesajlar
230
Tepki puanı
2
Yaş
54
[MENTION=16]teachers71[/MENTION] yok hocam o konuda ben daha öncesinde de col incelemiştim ama bir çözüm bulamamıştım. Şişme yine oluyor.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
 
Katılım
20 Nis 2014
Mesajlar
230
Tepki puanı
2
Yaş
54
[MENTION=128]tanerozbabacan[/MENTION] hayırlı olsun :) bagaj ve arka koltuk kısmında orjinal izole için servise bi git abi mafolmuş.
hakan eline saglık dostum.
Ismail hocam onlar yanık değil, bizim oğlanın yediği bisküvi ve kraker kalıntıları. Koltuğun altında bir fare girse bir hafta yaşarmış

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
 

Hakan Uzun

0
Yönetici
Katılım
6 Kas 2014
Mesajlar
1,539
Tepki puanı
201
Konum
Kocaeli, Körfez
Bugun hondanıza ne yaptınız?

Cam kapatırken döşemenin içeri esnemesini engelledimi ? Açmışken onada bi atsaydınız :)

Hocam ne yaparsaniz yapin doseme oynar soyleki ; cam motoru dosemenin altindaki kisim kisim bosluklu sacin (hoparlorun baglandigi) alt orta zayif kismina monte edilmis bu sebepten dolayi mumkunati yok ya sac degisecek kaliteli olacak yani esnemeyecek yada motor zayif olacak zorlamayacak benim gorusum bu yonde aslinda oynayan zayif sac haliyle doseme ise saca bagli oldugu icin oynuyor. Arka kapilarda ise durum farkli motor en alt ic kisimda yani cok kemikli bi yerde o yuzden oynatamiyor.. [MENTION=128]tanerozbabacan[/MENTION] hayirli olsun abi gule gule kullan


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Son düzenleme:

tekin

0
Katılım
7 Nis 2015
Mesajlar
172
Tepki puanı
0
Konum
MERSİN
Aracınız
Hakan günaydın, hayırlı sabahlar. Hazır cam motorundan bahsetmisken bir şey sorayım. Sol arka kapimdan bir ses geliyordu. Söktum baktım motordan geliyor. Hafifçe vurdugumda motorun olduğu yerden bir tıkırtı geliyor. Bozuk yolda da bayağı rahatsız ediyor. Bütün vidalara halatlara tellere heryere baktım ama tık yok. Motorun olduğu yere dıştan hafifçe vurdugumda ses geliyor. Motoru biraz elimle kastırınca ses kesiliyor. Motoru sokecektim ama gozum kesmedi. Fikrin var mı ne olabilir?

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Geri
Üst