Navitech nx-221 r inceleme yorumlarim

ikokci

0
Katılım
26 Ocak 2015
Mesajlar
260
Tepki puanı
7
Konum
Balıkesir
Aracınız
Civic FC5 2017
Direksiyondaki blueteut tuşları hariç diğerleri uyumludur.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Katılım
23 Kas 2015
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Aracınız
Çok yararlı bir konu olmuş. günlerdir araştırma yapıyordum, sizin sayenizde bir fikir sahibi olabildim. emeği geçenlere teşekkürler.
 

tekin

0
Katılım
7 Nis 2015
Mesajlar
172
Tepki puanı
0
Konum
MERSİN
Aracınız
Yanlız şöyle bir durum var. Bende mi öyle bilmiyorum ama radyo berbat. Sesler çok boğuk çıkıyor. Ne yaptıysam tiz net bir ses alamadım. Orijinal radyosu bundan kat kat daha iyidi.


Honda Civic 2015 FB7 Executive
Sent via iPhone
 
Katılım
20 Nis 2014
Mesajlar
8
Tepki puanı
0
Yaş
37
Konum
Antalya
arkadaşlar aracıma nx-221r taktırdım. Ancak benim torpidoda ayrıca usb kablosu yok. navitech çözüm ortağı montajı yaptı. Durumu anlattım kolçaktanin çalışır vaziyette oması gerektiğini ayrıca bir usb'nin torpidoda olması gerektiğini söyledim ama usta mümkün değil dedi. Forumlardan okuduğumu söyledim hatta onada gösterdim yazılarınızı ama yok olmaz dedi çıktı. Şimdi kolçaktakini direk cihaza bağladı. yani benim imidle olan bağlantım gitti. bende torpidoda 2. bir usbnin olmasını çok istedim ısrarda ettim ama usta olmaz dedi işin içinden çıktı. Bence bağlantıyı bilmiyor. fb7 olarak 2. taktığım araçsın dedi. Arkadaşlar bu 2. usb işinin ayrıntısını bilen varsa paylaşabilirmi? içimde kaldı onu hallettirmem lazım.
 
Katılım
20 Nis 2014
Mesajlar
8
Tepki puanı
0
Yaş
37
Konum
Antalya
konu ile ilgili olarak cihaz hakkındaki incelemelerimi bende paylaşmak isterim.



************ CİHAZIN ARTILARI******************

1) Genel ititabiyle memnun kaldım. Bu cihazı diğerlerinden ayıran en büyük fark ram'in 256 olması. Onun dışında diğer özellikleri hemen hemen diğer markalarla aynıdır diye tahmin ediyorum.
2) Navigasyon olarak igo8 kullanıyor ve kullanışlı. Hız olarak stabil çalışıyor. Naviextras sitesinden de ücretsiz güncelleyebiliyorsunuz.
3) Direksiyondaki tüm fonksiyonlar çalışıyor. Source tuşu modlar arası geçiş yapıyor. (TV, USB, Radyo, Sd Kart, Bluetooth, Navi). İsterseniz menüden farklı bir fonksiyonu atayabiliyorsunuz.
4) Cihaz USB'deyken ki ses performansı müthiş diyebilirim. Orjinal teybin sesi yanında sönük kalıyor. Hoparlörlerin pası silindi.
5) TV yayını hareket halinde iken gelip gidiyor. Neticede karasal yayın. Ancak biraz yüksek yerlerde ve şehir merkezlerinde hareketsizken gayet net çekiyor. Bu her iki kategoride de değerlendirilebilir. TV anteni ön yolcu camı en üstteki siyah kısma yere paralel olarak üzerindeki çift taraflı bantla yapıştırıldı. Dikkat çekmiyor. Bilmeyen görmüyor bile.
6) Bluetooh tam olarak ayrıntılı inceleyemedim ancak eşleşme yaptıktan sonra telefon rehberimi cihazda görebildim. Ancak gelen aramada arayanın sadece numarası göründü. İsmi çıkmadı. Yarın biraz daha deneyerek sonucu burada editlerim. Ses kalitesi ise makul. Sesiniz karşı taraftakinin telefonunda çok net. Ancak hoparlörlerden gelen ses biraz boğuk gibi. Ama bu üzerinde orjinal BT olan araçlarda da bu şekilde. O yüzden herhangi bir sıkıntı olarak görmedim.
7) Navigasyon ekranında iken sesli komut geldiğinde arka planda çalan müzik sesi otomatik olarak kısılıyor ve komut geldikten sonra tekrar ses yükseliyor. Bu özellik gayet hoş.
8) GPS anteni yolcu tarafı ön direğin içine saklandı. Çekim ve bağlantı gücü iyi.
9) Geri görüş kamerası navi cihazına da aktarıldı. i-mid ve navi ekranından aynı anda görüntü alınıyor.


************ CİHAZIN EKSİLERİ******************

1) Dokunmatik ekrana bazen biraz sert basmak gerekebiliyor. Sanırım akıllı telefonlara alışınca bu tür cihazların ekranları biraz tuhaf gelebiliyor.
2) Radyo menüsü çok hoşuma gitmedi. Görünümü çok hoş yapmamışlar. Ayrıca radyo ses kalitesi biraz düşük kalıyor. Orjinal teybin radyodaki ses kalitesi daha iyiydi. (USB ses kalitesi müthiş)
3) Akşam cihazın ışıkları insanın yüzüne vuruyor. Karşıdan gelen biri sizi rahatlıkla görebilecek kadar parlak. Ancak parlaklık ayarlarını kısınca sorun olmuyor.
Edit: Az önce uzun uğraşlar sonunu cihaz arka planda çalışıyorken ekran kapatılabiliyor olduğunu gördüm.Bu çok iyi oldu. Geceleri bu özellik gerçekten gerekli. SRC tuşuna 2 saniye basılı tutulduğunda arka planda müzik, tv, navi, radyo (her ne açıksa) çalışmaya devam ederken ekran kapatılabiliyor.
4) Navigasyon ekranında iken BT üzerinden bir arama geldi ancak cihaz navi ekranında kaldı ve telefonu cevaplama menüsü gelmedi. Telefondan açtığım halde hoparlörlerden çalma sesi gelmeye devam etti. Çok büyük bir sorun olmasa da belirtmek istedim.

************ KAFAMA TAKILANLAR & SORUMLARIM******************

Her ne kadar cihazı kullanma fırsatı olduysa da çözemediğim birkaç nokta hakkında tecrübeli arkadaşlardan yardım almak istedim.

1) Yaptığım araştırmalarda kolçak içersindekiUSB girişinin yanında torpidoya da bir usb çıkışı konulduğu yönündeydi. Ancak bağlantıyı yapan usta kutudan çıkan kablolarla bunun yapılamayacağını söyledi. BU şekilde bağlantı yaptıranların olduğunu söylesem de yapabilecek bir şeyinin olmadığını söyledi. Kolçak içersindeki usb'yi navi cihazına bağladı. Yani usb sayısında herhangi bir değişiklik olmadı. i-mid'e artık fotoğraf yükleyemeyeceğim. Ancak bazı arkadaşlar kolçaktaki usb'nin telefon şarj etme ve i-mid'e foto gönderme maksadıyla kullandıklarını, 2. bir USB'nin torpidoda bulunarak oradan şarkı film vs. olarak kullanıldığını yazmışlardı. Aynı cihazı kullanan arkadaşlar varsa bu durumu teyit ederse sevinirim.
 
Geri
Üst