Conta Yanmış...

Katılım
24 Nis 2018
Mesajlar
242
Tepki puanı
7
Konum
Ankara
Merhaba Arkadaşlar,

Daha önce aracın sık sık gan açtığını ve su kaçırdığını söylemiştim.Kaçan su'lar pistonlara kadar uzanmış ve piston çevresinde su yüzünden kurum gibi birşeyler olmuş katkı ile temizlenecek.Motor komple indirildi üst kapak taşlanıcak taşlanma kurtarmaz ise çıkma üst kapak alınıp takılacak.Şanzıman yağı ve kaçak motor yağlarını engellemek için tıpalar contalar değişecek.Ortalama işçilik dahil 3.000 3.500 arası gibi bir maliyet çıkacağa benziyor.Motor'a su girmesinin en büyük sebeblerinden biriside antifiriz olmadan su kullanmakmış.Harici cam sileceklerini değiştirtiyorum, cam suyu motorunu değiştiriyorum, şanzıman yağı yenileniyor haliyle.Keşke arabalarına insanlar düngün baksalar bunlar kimsenin başına gelmese...0 alabilcek gücümü olmadığından 11 senelik araç alınca böyle sorunlar kaçınılmaz oluyor çünkü önceki sahiplerinin nasıl kullandığını bilemiyor çoğu ustayım diye gezen insanlarda bu sorunların çıkacağını motora bakıp anlamıyor.

Motor Resim:

https://i.hizliresim.com/0z4zMZ.jpg

https://i.hizliresim.com/j6v6lL.jpg
 
Geçmiş olsun, düzgün bakımları yapılmış Honda motorunda dediklerinizin 250bin km öncesinde olmaması lazım, aracınız kaç kmdeydi acaba?
 
Ben 187.000 Km diye 04.2018'de almıştım fakat aldıktan sonra baktım ki 2017 7.ayda muayeneye 248.000'km de girmiş.Ortalama gene 270.000 felan sanırım.Yanlız bunları faturalandırıp maddi dava açacağım.
 
Ben 187.000 Km diye 04.2018'de almıştım fakat aldıktan sonra baktım ki 2017 7.ayda muayeneye 248.000'km de girmiş.Ortalama gene 270.000 felan sanırım.Yanlız bunları faturalandırıp maddi dava açacağım.

Km düşürülmüş araç satmak artık dolandırıcılık sayılıyor. Dediğiniz şeyleri belgelediğiniz taktirde zararınızı karşılarsınız. Aldığınız kişi bilmiyordum gibi bişey diyemiyor ona da sende git aldiğin kişiyi dava et sende ondan al paranı diyorlar. Paranızı her türlü alırsınız,harcadığınız zamana ve yaşadığınız stres cabası. Geçmiş olsun


iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Büyük gecmis olsun. Ben termostati degistirdigimde baya bi antfrizli su akti tabi haliyle. Parcacidan antriz ve saf su aldim. Takan usta saf suyu görünce güldü. Neye gülüyorsun pez... Diyecem de simdi olmayacak. Bu olayda simdi Önceki Adam su kullanmis iyi mi olmuş. Ustalar da bilmiyor hakkaten.
Sanzuman yagini degistirirken selenoitleri de bi soktur. Filtrelerine bi baktir. Hazir inmisken. Normalde zor bi yerde...

Ericsson A1018s cihazıkullanılarak gönderildi
 
Üst silindir kapağı taşlanamayacak halde olduğu için 1.500 tl'ye eskisini vermek sureti ile üst kapak alıyoruz.Harici diğer malzemelerinde resmini ekliyorum.Herşey dahil maliyeti 5.000 tl.

 
Geri
Üst