fren mesafe si en iyi lastik önerisi istiyorum
Bu konuda farklı bir bakış ortaya koymak istiyorum. Bana göre bu ülkedeki yollarda en kaliteli lastik bile yol tutuş yeteneğini gerçek manada gösteremez

Herkes şu gerçeği hesaba yeterince katmıyor, lastiğin yola tutunması için uygun zemin lazım.
Kendi deneyimimi şöyle anlatayım;
Aracımda yazlık Continental PremiumContact 5 lastik var, civic gibi ciddi torku olmayan bir araçla ben şehiriçi yol güzergahımda biraz gaza yüklenerek kalkış yaptığımda araç direk patinaja kalıyor, biraz sert frenajlı kullandığımda hızlıca abs devreye girmeye başlıyor. Lastik daha 20bin kmde bile değil ve 2014 üretimi, çok eskide değil. Halbuki bu lastik uluslararası birçok testte en yüksek puanları alanlardan biri (2015 yılından yani lastiği aldığımdan beri böyle).
Tesadüfen geçen yıl kayseri-kırıkkale yolunda yeni yol yapım çalışmasının bittiği yoldan geçerken kırmızı ışığı geç farkettim, haliyle frene biraz yüklendim ve hafif yokuş aşağı olmasına rağmen nerdeyse ABS devreye girmeden araç durdu. cidden tuhaf geldi çünkü cidden frene yüklenmiştim

yolunda boş olmasının etkisi ile ışıktan ani kalkıp üst üste dur kalk yaptım ve lastik inanılmaz tutuş gösteriyordu, lastiğe nerdeyse patinaj bile attıramadım

O an kaliteli tutan asfalt denen kavramı ilk defa hissettim desem yeridir

Benim yaşadığım ufak tecrübeye dayanarak bence temel suçlu lastik markalarından ziyade bence ülkemizdeki asfalt kalitesinin uluslararası standartlarda olmaması.