Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Normal
Bu arada başımıza gelen bir olaydan bahsedeyim. Adana'da oturan bir arkadaş iş sebebiyle Ankara ya taşındı. Kış gelirken uyardım bak burası Adana'ya benzemez soğuktan sabah arabayı 2 ye ortadan ayrılmış bulursun dedim. Aklına hemen antifreez geldi ve elinden geldiği için kendim değiştiririm dedi. Bizimki sistemi boşaltıyor hatta marşa basıp stop ederek motoru da boşaltıyor ve saf su ile antifreez i karıştırıp sistemin havasını alarak tamamlıyor. Bu arada araç 10 yaşında Peugeot 308. Aradan yarım saat sonra arabanın altına bir bakıyor ve her yer su. Bir bakıyor tüm hortumlar çatlamış. Sebep mi. Sebep 10 sene içinde birleşim noktaları ve ince hortumlar tortu ve kireçlenme nedeni ile genleşiyor. Yeni antifreez ile tepkimeye giren kireçler çözülüyor ve kirecin kapattığı delik, birleşme boşluğu, genleşip sertleşme yapan hortumun birden çözülmesi sistemi dağıtıyor. Sonuç mu? Tüm soğutma hortum ve boruları değişiyor. Özetle Adana'da da olsanız, Sivas'ta da olsanız antifreez kullanın. Saygılar.HTC One_M8 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Bu arada başımıza gelen bir olaydan bahsedeyim. Adana'da oturan bir arkadaş iş sebebiyle Ankara ya taşındı. Kış gelirken uyardım bak burası Adana'ya benzemez soğuktan sabah arabayı 2 ye ortadan ayrılmış bulursun dedim. Aklına hemen antifreez geldi ve elinden geldiği için kendim değiştiririm dedi. Bizimki sistemi boşaltıyor hatta marşa basıp stop ederek motoru da boşaltıyor ve saf su ile antifreez i karıştırıp sistemin havasını alarak tamamlıyor. Bu arada araç 10 yaşında Peugeot 308. Aradan yarım saat sonra arabanın altına bir bakıyor ve her yer su. Bir bakıyor tüm hortumlar çatlamış. Sebep mi. Sebep 10 sene içinde birleşim noktaları ve ince hortumlar tortu ve kireçlenme nedeni ile genleşiyor. Yeni antifreez ile tepkimeye giren kireçler çözülüyor ve kirecin kapattığı delik, birleşme boşluğu, genleşip sertleşme yapan hortumun birden çözülmesi sistemi dağıtıyor. Sonuç mu? Tüm soğutma hortum ve boruları değişiyor. Özetle Adana'da da olsanız, Sivas'ta da olsanız antifreez kullanın. Saygılar.
HTC One_M8 cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Forumdan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanız gerekmektedir.