Konuya cevap cer

Aylik ortalama 1000 km yapiyorum belki daha fazla sadece sehir icinde oldugumuzu varsayalim;

100 kmde 13 litre altina pek dusemedim ben agresif de kullanmam. Uzun yolda az yakabilir bu arac ama sehir ici gercekten sehir ici olan bolgede az yakmiyor. Lpg nin tam enerji hesabinda %20 degil %25 e yakindir. %20 diye genelleme yapariz sadece. Eger zengin karisimda, filtre tikanir vb olursa da oran bunun ustune de cikar. Ki bizim brc ayarlarini otomatik yaptigi icin az da olsa bir miktar zenginde birakilmistir.

100 litre benzin 650 tl

Her calistirma esnasinda benzin tuketiyor yaklasik 100 tl suanki tuketimim yaklasik 110 tl olucak yeni hesabimizla

130 litre lpg tuketicem 130x4=520

520 nin ustune 110 lira calistirma benzinini de ekleyince 630 lira tuketir. 20 lira kar var gorunur.

Bakima gecelim yilda 1 bakima gidiyoruz benzinli 1000 oderken biz 1200 oderiz

Aylik 20 liraya yakin olur kâr kalmadı şuanda.

40 bin km de buji degistirmelerine izin verirseniz ustune lpg yuzunden subab ayari yaptirmaniz gerekir ve suan zarara gectik lpg kullandigimiz icin.

Lpg tuketimi sehir icinde kâr sadece benzin fiyatinin yarisi ve ne kadar altinda ise o kadar iyi oranda kârlıdır. Benzin fiyatinin %60 indan itibaren ekonomik olarak kâr kalmamaya baslar. Sadece doğaya daha az zarar vermemiz kâr olur.

Birde ilceler arasi bolunmus yollarda kullanan arkadaslarimiz çok 10-20 km veya fazlasi yol gidiyor arac sayisi fazla ve bu surecte 2-3 km de bir isik var bu yolda 70 civari hizla gidiyor isiklarda durdugu icin bu yola sehir ici diyor cogu insan bu tarz seyahatler karma tuketimdir. Bu yuzden sehir icinde 10 litre lpg tuketiyoruz diyen arkadaslarimiz da cikiyor.

Umarım açıklayabilmişimdir hocam.

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Geri