2012 fb7 kronik sorunlar

Katılım
17 Eki 2017
Mesajlar
8
Tepki puanı
3
Konum
sivas
Aracınız
Arkadaşlar herkese merhaba yeni bir honda kullanicisi olarak araniza katiliyorum.japon otomobilleri her zaman sorunsuz olarak bilinirler fakat bazi kullanimi etkilemeyen sikintilar olduğu araci aldiğimda fark ettim
1. şofor ve yolcu kapasi tutamaklarinin soyulmasi
2. Ruzgar durumuna gore 130 km hizdan sonra şöför kapisindan tikirti sesi geliyor
bunlar çok buyuk sikintilar olmasa honda gb bi markadan beklenmeyen sikntilar.
 
Katılım
27 Kas 2018
Mesajlar
79
Tepki puanı
38
Konum
ESKİŞEHİR
Aracınız
Civic FB7 2012
En büyük sıkıntısı içeriye yol sesi alıyor birde ön konsolun oralardan ses geliyor bilhassa polen filtresi tıkırtısı. Ama yürüyen aksamda çok iyidir. Motor performansı ve şanzıman olarak dünyada her zaman ilk üçe yazılır. Yakıt olarak hem alman hem amerikan arabalarından çok daha az yakar. Donanım olarak doludur ve kullanışlıdır. İç dış farketmez yakışıklıdır fb7. Eksiklikleri olur ama birde o araba için özel hastalık olabilir. Benim arabada brc gaz var ayar tutmuyor ve check system yazısıyla yaşıyorum.
 
Katılım
5 Mar 2014
Mesajlar
1,670
Tepki puanı
84
Yaş
35
Konum
İstanbul - Bilecik - Trabzon
Aracınız
1. Kapı kollarını maalesef sizden önceki sahibi yetkili serviste garanti kapsamında değiştirmedi ise yapacak bişi yok. Normalde servis hatadan dolayı bu kolları ücretsiz değiştirdi. Ancak araç serviste bakımları yapıldı ise değişimi yapılıyor.
2. Şöför kapısı değilte direkte bulunan cıtayı söküp orda bir vida göreceksiniz onu sıkmanız lazım.
3. Fren merkezlerinde pimler boşluk yapar. parke yollarda ön takımdan şakur şukur ses gelirse sakın direksiyon kutunuzu yada z rot vs elletttirmeyin direk pimlere baksınlar boşluk yapmıştır buda kronik sorun.
4. Arka süspansiyon zayıftır kütlemelere alışın.
5. Boyası incedir kaput ve tavana koruyucu şeffaf film çektirin.
6. Ön cam narindir taş sıçramalarında hemen çatlıyor.
7. Farlarda solma mevcut önden aldığınız darbelerde farların dış camı ust ksıımdan hemen çatlıyor.
Fren merkezi pİM olayının birazcık daha açar mısınız

SM-G800H cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
 
Katılım
24 Mar 2017
Mesajlar
126
Tepki puanı
101
Konum
Karabük
Aracınız
Neresini açayım hocam. Fren merkez kaliperlerini tutan pimler. Usta lastikleri söküp civalatalarını boşaltsın eli ile kontrol edince boşluğu anlar. Yada kendin düz sessiz bir yerde lastiğe zarar vermeyecek şekilde tokmak çekiç ile vur şakırtı sessini duyarsın. Genelde bu çoğu araçta oluyor ama hondada ne hikmetse daha çabuk oluyor. Tornacılar bu pimleri ve kaliper deliklerini tekrardan ayarlayabiliyor ama zamanla yine bu boşluk oluşuyor.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Katılım
27 Kas 2018
Mesajlar
79
Tepki puanı
38
Konum
ESKİŞEHİR
Aracınız
Civic FB7 2012
Fren merkezi pİM olayının birazcık daha açar mısınız

SM-G800H cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Yüksek bir kaside gir müzük fan kapat araba ne kadar yavaş olursa o kadar iyi olur kadisten tekerler düşerken kapı gıcırtısı gibi bir ses duyarsan bu ses o aradığın ses ve arkalarda ise biri bagaj kapağını açıp arabayı aşağı yukarı bastırsın tekere yakın olan birisi olsun hangi taraf diye kontrol etsin tekerin iç kısmındaki kapı gıcırtısı benzeri sesi bulsun
 
Geri
Üst