Civic FC5 Sarı yağ göstergesi?

Ad Soyad
Yunus emre KALAYCIOĞLU
Aracınız
Civic FC5 2016
Merhabalar, aracın 2016 fc5 kasa 1.6 honda Civic.
Aracı 200.000 KM' de aldım. Aldıktan sonra yağ bakımlarını yaptırdım. Ancak göstergede sarı yağ arıza lambası yandı, ustaya götürdüm kürbütör contasından kaynaklı olduğunu söyledi yaptı ve yeni yağ koydu (eneos yağ koyuldu) ancak yaklaşık 1.000-1.500 km sonra tekrar sarı yağ göstergesi yandı bu kez farklı bir honda ustasına gösterdim aracın vtec sensöründen kaynaklı olduğunu söyledi ve tamirini yaptı ancak sorun tekrar devam etti. Ayrıca kontağı kapatıp açtığımda sarı yağ ikaz lambası sönüyor fakat belli bir km yaptıktan sonra tekrar yanıyor, bu defa tekrar kontağı kapatıp aracı çalıştırıyorum yine sarı yağ ikaz lambası sönmüş oluyor. Bu durum başına gelen oldu mu? Benim başımı çok ağrımaya başladı sanki çözümü yokmuş gibi

Sanayiye yillarin tecrubeli ustasi bilmem kim diye gidiyoruz araci lifte bir kaldiriyoruz hop ustanin lise terk oglu mu yoksa lise talebesi cirak mi kimse eline anahtari almis geliyor, ee usta senin adina dukkana aracimizi getirdik beyfendi ise kalkmis coluk cocuklara isi emanet etmis. Kisacasi Yetkili servis ne kadar kotu olsa da sanayiden iyidir dusuncesindeyim.

Sanayiye yillarin tecrubeli ustasi bilmem kim diye gidiyoruz araci lifte bir kaldiriyoruz hop ustanin lise terk oglu mu yoksa lise talebesi cirak mi kimse eline anahtari almis geliyor, ee usta senin adina dukkana aracimizi getirdik beyfendi ise kalkmis coluk cocuklara isi emanet etmis. Kisacasi Yetkili servis ne kadar kotu olsa da sanayiden iyidir dusuncesindeyim.
O kadar haklısınız ki

SM-A715F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Haklısınız, sanayinin her yerinde çocuklar çalışıyor, en iyisi servise götürmek yoksa araçla oynayıp duracaklar

usta tespitleri hayran kadım yukarıdaki arkadasların dediklerine istinaden şunu sormak istiyorum aracız fabriksyon lpg limi yoksa sonradan takılma bir lpg kit mi var. sormamın sebebi şu eger sonradan takılma bir kit ise onlarda arac ecusu lpgye müdehal etsin diye obd baglantısı yapılıyor. bu bizim civiclerde sarı yag lambasını yakıyor hiçbir sorun yokken. o bağlantıyı iptal ettirirseniz bir daha yanmaz. ayrıca sarı yag lambası yağ eksik uyarısıdır. o lamba yandıgında yagınızda eksiklik yoksa yag seviye veya basınc müşürüde arızalı olabilir

usta tespitleri hayran kadım yukarıdaki arkadasların dediklerine istinaden şunu sormak istiyorum aracız fabriksyon lpg limi yoksa sonradan takılma bir lpg kit mi var. sormamın sebebi şu eger sonradan takılma bir kit ise onlarda arac ecusu lpgye müdehal etsin diye obd baglantısı yapılıyor. bu bizim civiclerde sarı yag lambasını yakıyor hiçbir sorun yokken. o bağlantıyı iptal ettirirseniz bir daha yanmaz. ayrıca sarı yag lambası yağ eksik uyarısıdır. o lamba yandıgında yagınızda eksiklik yoksa yag seviye veya basınc müşürüde arızalı olabilir
Önceki fd6 aracıma Atiker grand kit taktirmistim ve 7 yıl kullanmıştım. Obd desteği beyne bağlıydı. Yağ lambam hiç yanmadı. Aracı satmama yakın herzaman kullandığım motul Eco lite yerine Shell 5w30 kullanmıştım ve yağ lambam yanmaya baslamisti. Genelde bu yağ değişikliğinden kaynaklı oluyor.

Ayrıca FC5 aracımda da 1 yıl obdli Atiker grand kit kullandım. Onda da hiç yanmadı.

Bu söylediğiniz hususu birkaç kişiden daha duydum. Etkisi olur mu emin değilim.

eger sebebi bulunamazsa denenebilir. o dönem hem fb7 de hemde fc5 aynı sorunu yaşayıp obd bagğalntı ile çözmüştük tabi tesadüfte olabilir.

Haklısınız, sanayinin her yerinde çocuklar çalışıyor, en iyisi servise götürmek yoksa araçla oynayıp duracaklar
Açıkçası servislerde de bir standart yok maalesef, bazen iyi çözümler üretebilirken bazen de nasıl bu kadar basit bir konuyu yapamıyorlar diyebiliyorsunuz. Özellikle parça konusunda birçok durumda neredeyse insanı isyan ettirecek bir pahalılık politikaları var.
Serviste bir işlem yaptırmadan önce mutlaka önden fiyat bilgisi isteyerek hareket edin.

Geri