5. Vitesin atması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Vteces7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selamun aleyküm ustalar bugün 3-4 dakika 100 km hızla giderken aracım 5. Vitesten attı biraz bastım 120-150 arası bu sefer bişey olmadı acaba senkromenç dişlisinde bi sorun mu var başına gelen oldu mu?
Bide maaliyeti nedir acaba

Ve aleykümselam
Haber veriyor. Ben geliyorum diye. Şanzıman yağını bir değiştirin. Kalitelisinden! Sonra çok tekrarlama yaparsa benim gibi olur.

Bende sık sık düşüyordu uzun yolda 30 km. Bir. Şanzımanı açtık 5. Vites dişlisi aşınmış orjinal değiştirdik. İşçilik dahil 600 tl. Tuttu. İşin ehline baktırın. Şimdi tık yok.

Faaliyet ayn-ı lezzettir...

Selamun aleyküm ustalar bugün 3-4 dakika 100 km hızla giderken aracım 5. Vitesten attı biraz bastım 120-150 arası bu sefer bişey olmadı acaba senkromenç dişlisinde bi sorun mu var başına gelen oldu mu?
Bide maaliyeti nedir acaba

Geçmiş olsun. Maliyetini bilmem ama, Senkromeç dişli yayı kırılmış. Elinizle tuttuğunuzda gidiyorsa eğer. derhal tamircinize gidin ve gösterin yoksa daha fazla zarar yol açabilir. Yeni bir şanjuzaman ihtiyacı doğabilir. 5. Vites olması şanslı olduğunuzu gösteriyor. Çünkü dişli kutusunın sonunda doğru bir usta şanjumanı indirmeden değiştirebilir. Benim başıma bir önceki arabam olan nissan primera teknada başıma geldi. İstanbul dan İzmir e 4. Vites ile döndüm. ama kurtaramadık şanjumanı. Benim ustam amcaoğlu olduğundan kendisi yaptı.

Geri