Peugeot ların binek modelleri için genelde hep çok sorunlu ve çabuk arıza veren otomobillerdir derler ancak geçenlerde birkaç Peugeot kullanıcısı ile muhabbet etme fırsatı buldum ve diyorlar ki: Peugeot larda belli bir yaştan sonra elektrik elektronik problemleri çok fazla yaşanmaya başlar bu durumda yapılacak şey yetkili servisten yardım almak ve orjinal parça kullanmak derler, eğer dışarda özel Peugeot servislerine giderseniz oralardaki tamirci ustaları genellikle elektrik sistemini düzeltmek adına kablolara köprü atmak, lehimleri ve elektronik devreleri uygun olmayan biçimde tamir etmek, Fransız araçların bazılarının yedek parça fiyatlarından dolayı bol miktarda yan sanayi parçası bulunan peugeot ya bu parçaları kullanmak gibi hatalar yaparak Peugeot yu daha da beter hale getiriyorlar. 2005-2010 yıllarına kadar birçok uzakdoğu markası tamamen mekanik spiral kumanda telli düzenek benzeri sistemlerle gaz klapesi, bagaj açma sistemi ve klima gibi sistemleri daha ilkel ama daha sorunsuz tasarımlar tercih ederken Peugeot da bu sistemler hep elektronik servo motorlu yada elektrikli otomatik yapıdadırlar. Bunlarda belli zamandan sonra illa ki arıza yapar. Kurmalı saat yapısındaki Toyota lara pek birşey olmuyor

.
Özellikle ikinci el alınan Peugeot larda kaputu açtığınızda bir sürü sonradan ilave edilmiş kablolar, sunfix yapıştırıcı kalıntıları falan görürseniz o Peugeot yu almayın derim.
Peugeot lar ilginç biçimde dışarda bakım onarım ve yan sanayi parça sevmeyen otomobillermiş bende bu yaştan sonra öğreniyorum ancak yetkili servise gitseniz bile yetkili servisin referanslarının çok iyi olduğuna emin olmanız gerekir.
En basitinden bir 407 modelinde orjinal jantların ortasındaki delik çok küçük olduğu için piyasadaki birçok balans makinesine bu jantı takamıyorsunuz ve aracın üzerinde tekerleklere balans ayarı yapmaya kalkıyorlar. Halbuki serviste balans yapılsa özel jant adaptörü onlarda var.
İki tane Peugeot sahibine ikisinin aracı da 250000km de olsa ve onlara sorsanız birisi size bu araç çok problemli derken diğeri hiçbir sorunum yok der. Bunun sebebi yukarda anlattığım gibiymiş. Narin araçlardır, hor kullanıma zorlu şartlara kötü bakım ve onarıma hiç gelmezler.
Bu durumda size önerebileceğim Adana da yetkili serviste sadece arıza tespiti yaptırıp kritik parçaları yetkili servis yedek parça bölümünden alıp dışarda onarım yaptırmanız.