Rica ederim... Bence de gayet makul düşünüyorsunuz.??
Naçizane fikrim eğer fiyat uygun olabilecekse; Continental TS850 veya TS860, Goodyear UG8 veya UG9, Nokian, Dunlop markalardan bakabilirsiniz.
Continental modellerinin ikisini de kullandım ve beğendim.
Dunlop’u da arazi aracında kullandım başarılıydı.
Lassa ve Brigestone kullandım ancak bende pozitif bir şey kalmamış onlarla ilgili. Brigestone’yi arazi aracında kullanmıştım. Sanırım ön iki Lassa arka iki Brigestone’ydi emin değilim, Hyundai Getz aracımla su birikintisinden geçtim. Sağ şeritten girdiğim su birikintisinden sol şeritte çıktım. Suda kızaklama özelliği oldukça başarısızdı!
Petlas’la ilgili de bir forumda olumsuz performans yorumu okuduğumu hatırlıyorum. Aynı rampayı başka marka ile çıkmışlar ancak Petlas’la çıkamamışlar? Uzun zaman oldu belki şimdi geliştirmiştir özelliklerini.
Goodyear ve Nokian’ı testlerden takip etmiştim ve olumlu yorumlar da okumuş, duymuştum.
Velhasıl yaz lastiğinin de ve kış lastiğinin de iyisini almaya gayret etmek gerek. Lastik görevini yapmazsa paranız boşa gider ve daha kötüsü hayatınızı tehlikeye atmış olursunuz.
Test sonuçlarını yorumlarken genel kullanım koşullarınıza göre yorumlamaya çalışın. Yani çok karlı buzlu mu yada arada kar çok seyrek buz genellikle soğuk ve yağmurlu mu olacak. Kullanım şartlarınıza göre seçim yapmanızı öneririm.
Esenlik ve afiyet dilerim...