Konuya cevap cer

Araç temizleme birazda zevk işi. Bundan lezzet almalıyız. Temiz araca binmekten ayrı bir keyif alırım. Yağışlı havalarda yıkama yapmam. Sadece camlarımı siler kullanırım. Görüş alanıma engel olmasın yeter. Hava durumunu sık sık takip ederim. Soğuk memlekette kışın yıkamak eziyet oluyor. Hele gece don olursa asla yıkamam. Hava iyi olsun harekete geçerim. Aracımı hep kendim yıkarım. Küçük basınçlı kompresörüm var. Polisaj makinasını yeni aldım yazın kullanacağım inşâallah. Aracıma ait büyük yumuşak fırça, kaporta bezi, cam bezi, küçük saplı çekçek, camsil, deri bakım ve temizleme spreyi, torpido bakım kremi, hızlı cila, krem cila, jant temizleyici, lastik patlatıcı, cilalı fırçalı araç şampuanı, motor temizleyici, buhu giderici, far parlatıcı, yağmur kaydırıcı krem vs. aklıma gelen kullandığım malzemeler. [emoji4]

> Sadece normal dış yıkama 30 dakikamı alır.

> Komple genel temizlik ve bakım 3 saati alır.

> Farklı olarak demir tozu temizliğini yeni öğrendim ayrıca onuda müsait bir zamanda uygulamayı düşünüyorum.

Dış temizlik yıkama sırası

> Önce su ile güzelce kaba kirini alırım.

> Kovada 5 litre suya küçük çay bardağı şampuan ile hazırlarım. Sırasıyla tavan, camlar, kapılar, kaput, bagaj, tampon, jant ve lastikleri köpüklerim.

> Ardından durulama ve kurutma işlemi gelir. Çekçek ile önce fazla suyu çeker sonra silerim. Tavandan başlar jantta biter.

Faaliyet ayn-ı lezzettir...

Geri