Arıza lambası

Volkan Dizge

0
Yönetici
Ad Soyad
Volkan Dizge
Aracınız
Civic FD6 2011
Fd6 aracımın yolda giderken bi anda motor lambası yandı, yağı suyu şanzıman yağı herşey normal görünüyor. Araçta hiçbir farklılık yok. Fd6 larda bakım zamanı km olarak geçtiği için arıza lambası yakma gibi bir durum oluyor mu? Ben son bakımına 2 bin km varken kendim değiştirdim herşeyini ama bilgisayara bağlamadık. Bundan kaynaklı bişey olabilir mi bilgisi olan var mı ?

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Araçta lpg var mı ?
Motor ışığı sabit şekilde mi yanıyor ?

Cevabınız evet ise önce lpg ustanıza götürüp arıza koduna baktırın.
p 0171 (karışım çok fakir) hatası çıkarsa lpg ayarında ve en son yakıt aldığınız lpg istasyonunda problem var demektir.Bu işi bilen bir ustaya yolda ince ayar yaptırın.Forumda benzer paylaşımlar var onlarıda inceleyin.

LPG yoksa ve motor ışığı yanıp sönüyorsa(umarım böyle değildir) iyi bir honda ustasına baktırın.

Araçta lpg var mı ?
Motor ışığı sabit şekilde mi yanıyor ?

Cevabınız evet ise önce lpg ustanıza götürüp arıza koduna baktırın.
p 0171 (karışım çok fakir) hatası çıkarsa lpg ayarında ve en son yakıt aldığınız lpg istasyonunda problem var demektir.Bu işi bilen bir ustaya yolda ince ayar yaptırın.Forumda benzer paylaşımlar var onlarıda inceleyin.

LPG yoksa ve motor ışığı yanıp sönüyorsa(umarım böyle değildir) iyi bir honda ustasına baktırın.

Araçta lpg var, motor ışığı sabit bir şekilde yanıyor. gazı da hep aynı yerden alıyorum 15 bin km dir bir sorun olmadı. Ama son lpg bakımını yaptırdığım yerde lpg ayarı için çok uğraştılar, benimde pek gözüm tutmamıştı ama bin km dir sorun olmayınca başka bir yere de götürmedim. Galiba lpg ayarıyla alakalı oksijen sensöründen yapıyor.

Araçta lpg var, motor ışığı sabit bir şekilde yanıyor. gazı da hep aynı yerden alıyorum 15 bin km dir bir sorun olmadı. Ama son lpg bakımını yaptırdığım yerde lpg ayarı için çok uğraştılar, benimde pek gözüm tutmamıştı ama bin km dir sorun olmayınca başka bir yere de götürmedim. Galiba lpg ayarıyla alakalı oksijen sensöründen yapıyor.

Arıza bugün sabah itibariyle çözüldü. Arıza katalizörden kaynaklanıyormuş. Lpg ayarıyla ilgili sabah gaziemir 6. Oto sanayide nil otogaz tekrar ayar yaptı sorun ortadan kalktı.

Geri