Konuya cevap cer

[USER=43725]@İbrahim aydın[/USER] foruma katkı olarak kalması amacıyla burada paylaşıyorum,

Motor yağı için Motul 0w30 kullanılabilir, uygun gibi görünüyor.

V kayışı olarakta orjinal kayış boyutu 6PK2093, 6pk2090 3 mm daha kısa ama bir sorun oluşturmaması lazım, yanlız bir üyemiz bu kayışı ustasına götürdüğünde kayışı yerleştiremediğini söylemişti. Benim şahsi tavsiyem orjinal kayış kullanılmasıdır ama BANDOda iyi bir markadır, mümkün olan en yeni üretim kayışı bulmaya çalışın.

Orjinal kayışta bildiğim kadarı ile sadece serviste var.

Balata olarakta hiç ses istemiyorsanız orjinal balatalar tek seçenek, yan sanayi balataların hepsinde disk soğukken fren pedalından ayak çekildiği anda gacırtı sesi geliyor, ısınınca bir ses kalmıyor. Ben önlere STOPTECH (ülkemizde mevcut değil), arkalara BLUEPRINT aldım ve şu aşamada bahsettiğim soğuktaki ilk temas gacırtısı harici bir sıkıntım şu aşamada yok diyebilirim. TRW, BOSCH ve BLUEPRINT balataları normal şartlarda işinizi fazlasıyla görecektir diye düşünüyorum. Balata olarak Nissin kullanıpta memnun olanlarda vardı, Hi q markasından ses şikayeti olanlar vardı. MGA markasından da aynı şekilde memnun olmayanlar olduğunu hatırlıyorum ama Nissin, Hi-q ve MGA markalarının hiçbirine dair kullanım tecrübem mevcut değil.

Bujiyi kafa rahatlığı açısından servisten orjinalini almanızı tavsiye ederim, piyasada çok fazla sahtesi satılıyor ve biraz anlamak zor, 100binde bir değişen parça için ben riske girmek istemiyorum.

Ek olarak şanzıman yağının da 40binde bir değişim yapılıp yapılmadığını kontrol ettirin, yapılmamışsa mutlaka değişimi yaptırın.

Geri