Konuya cevap cer

Hocam ben sorun yaşamak istemiyorum Castrol kötü bir yağ değil lakin sahtesi çok kimseye güven olmuyor mannol kuruluş tarihi eski bir yağ olabilir ama Türkiye piyasasında en fazla 3 yıldır duyulabilir hale geldi oda fiyatından dolayı kalitesi için değil Shell se sürekli vardı ama kalite konusunda bir iddası yok OPET neyse oda o motul ise kalite konusunda kendini kanıtlamış bir yağ motor sporları olsun antifriz olsun ve katkı maddesi olsun insanlar sorun yaşamıyor ve uzun ömürlü bir yağ alsat yapmadığım ve bir aracı en az 5 sene kullandığım içinde en iyisini koyuyorum daha sorun yaşamadım çevremde kullanan insanlarda yaşamadı motul yağını koyunca aracın performansı çalışma sesi yağın uzun km sonrası rengini vs arttırıyor azaltıyor koruyor sebeblerim bir kaçı böyle raf ömrü mevzusu ise şöyle 5 yıl uygun koşullarda geçerli ve her yağ markası içinde geçerli değil siz yağı vitrinde sıcak soğuk yapıp güneş görerek bekletirseniz bu yağ bozulur yada depoda buz gibi bir ortamda bekletirseniz gene yapısı bozulur birtek motor yağı için değil herşey için böyle lastik antirifiriz termostat özellikle akülerde bu konularda bilinçli değiliz toplum olarakta bilinçlenmemiz gerekiyor satıcılar ise bu konulara dikkat etmiyor ettiği kâra bakıyor o yüzden 1 yılı geçen yağı almayın diyorum mantığı kende 5 yıl hiç satamamış bir yağ bayiside sizi düşündürmesi gerekiyor neden kimse almadı ve bu adam neden satamadı ben o yüzden yağ tarihine bakarak alırım zaten makul fiyatları veren yağ bayisinin elinde eski yağ olmuyor adam satıyor hemen yenisini alıyor sürekli bir sirkülasyon oluyor dükkanda kullandığım fd6 aracına yağ MOTUL 5W30 X CLEAN EFE çoğu insan şey der araçta partikül filtresi yok bu yağı kullanma Eco lite yana nerg al bende he diyip geçiyorum tartışmamak için partikül filtresinin olmaması motorun içerisinde partikül birikmeyeceğinin manasına gelmez x celan motorun içerisini temizliyor ve EFE olmasıda ekstra fuelol ( yakıt ) tasarrufu sağlıyor iddalarıma cevaplarım böyle anlaşılmayan bir yer olursa da izah edilirim :)

SM-A715F cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Geri