Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Normal
Yaptığım ufak bi araştırmaya göre ;Tork konvertörlü şanzımanlarda( civic otm) şanzıman yağı için servis te dahil yağ değişimini 3 litre olarak yapıyor. Ama 3 litre yağ sadece dişli grubundan çıkan yağ. Tork konvertörünün içindeki yağ vakum etkisi yapması sebebiyle kendisini salmıyor, işini iyi yapmaya çalışan 1-2 yer kontağı aç kapat yaparak konvertör içerisindeki yağın çok az bir miktarını alabiliyorlar.Yurt dışundaki servisler şanzıman yağ değişimini 9 litre yaptıklarını bu yüzden de fabrikanın avrupadaki araçların şanzımanına 10 yıl garanti verdiklerini duydum. Yani bizdeki servislerin işi bilmemesi nedeniyle garanti süreleri türkiye için belirli yıl ve km ile sınırlı, ( 5 yıl - 120 bin km gibi / 60 bin km yada 4 yıl da şanzıman yağı değişimi gerekir ibaresi göz önüne alındığında sebebi ortada), bakımları dışarıda malzemeleri alarak yaptıran biri olarak son 3 bakımdır şanzıman yağ ve filtre değiştiriyorum 3 er litre olarak. 9 litreyi ancak bu şekilde temizleriz. Her değişimde geçişler daha iyileşiyor.iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Yaptığım ufak bi araştırmaya göre ;
Tork konvertörlü şanzımanlarda( civic otm) şanzıman yağı için servis te dahil yağ değişimini 3 litre olarak yapıyor. Ama 3 litre yağ sadece dişli grubundan çıkan yağ. Tork konvertörünün içindeki yağ vakum etkisi yapması sebebiyle kendisini salmıyor, işini iyi yapmaya çalışan 1-2 yer kontağı aç kapat yaparak konvertör içerisindeki yağın çok az bir miktarını alabiliyorlar.Yurt dışundaki servisler şanzıman yağ değişimini 9 litre yaptıklarını bu yüzden de fabrikanın avrupadaki araçların şanzımanına 10 yıl garanti verdiklerini duydum. Yani bizdeki servislerin işi bilmemesi nedeniyle garanti süreleri türkiye için belirli yıl ve km ile sınırlı, ( 5 yıl - 120 bin km gibi / 60 bin km yada 4 yıl da şanzıman yağı değişimi gerekir ibaresi göz önüne alındığında sebebi ortada), bakımları dışarıda malzemeleri alarak yaptıran biri olarak son 3 bakımdır şanzıman yağ ve filtre değiştiriyorum 3 er litre olarak. 9 litreyi ancak bu şekilde temizleriz. Her değişimde geçişler daha iyileşiyor.
iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.
Forumdan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanız gerekmektedir.