Konuya cevap cer

Arkadaşlar en son 60 bin bakımımda (Kocaeli Haldız'da yapıldı) servis arka balataların 5000 km daha gideceğini, disklerin de değişmesi gerektiğini söyledi. Arka balatalar ve arka diskler için 1000 tl fiyat çıkardılar sağ olsunlar. Açıkçası biraz fiyatlar yüksek geldi. Bu yüzden bana hem disk hem de balata için başka marka alternatif sunacak arkadaşlar varsa memnun olurum. Keza ses sorunu oluyormuş bazı markalarda. Balatada ses sorunu yaşamak istemem. Ancak piyasada ferodo ön arka set balata 350 tl, hadi disklerde toplam ön arka 650-700 olsun. Hepsini işçilik dahil 1000-1100 tl'ye halledebilirim sanırım. Serviste sadece arkaya 1000 vermekten daha mantıklı bence... Bu arada servisin sadece arka bitiyor demesini bir garipseyerek İzmit sanayide bir ustaya götürdüğümde abi ne bitmesi bu baya gider dedi. Onu da belirtmek istiyorum artı parantez olarak :)

Ayrıca şu da dikkatimi çeken diğer bir husus. Civic fb7'nin fren mesafesi çok uzun. Sanki duramayacakmışım gibi geliyor :) golfte benzer sorunu yaşamamıştım. Acaba bu kendi orijinal bataryalardan olabilir mi? Yani bir ferodo taksak uyumlu güzel bir diskle birlikte, fren performansında nasıl değişiklikler olur onu da merak etmiyor değilim. Bu konuda tecrübeli arkadaşların düşüncelerini bekliyorum. Teşekkürler.

Geri