Civic FE1 Üretim Hataları

Katılım
21 Eki 2022
Mesajlar
14
Tepki puanı
19
Konum
İstanbul
Ad Soyad
Mesut Mesut
Yaş
38
Aracınız
Civic FE1 2021
Merhaba Arkadaşlar,
Öncelikle 10 Aylık bir Honda kullanıcısı olduğumu belirtmek isterim. Daha öncesinde hiç Honda sahibi olmadım. Geçen sene performans nedeni ile "Civic 1.5L VTEC Turbo Benzin Otomatik Executive+" aracımı ikinci el olarak aldım. Aldığımda araç 8 ay önce trafiğe çıkmış ve sadece 4.000km kullanılmıştı. Poşetlerini falan ben söktüm sıfır sayılır anlayacağınız. Daha önce Alman ve Fransız araçlarını kullandığım için Honda'yı kullandıkça aracın özelliklerini, malzeme kalitesini, kaportasını kıyaslamaya başladım. Araçta gördüğüm bariz hatalar var. bunlara üretim hatası demek yanlış olmaz. Aracı almak isteyen arkadaşlara yol göstermesi açısından bu noktaları sizlerle paylaşmak istedim.

1 - Kaporta : Aracın kaporta sacını ölçme imkanımız yok ancak şunu net bir şekilde söyleyebilirim aracın sacı ya çok ince yada sac iskeleti çok zayıf konumlandırılmış. Tavan, ön kaput ve ön kapılar başta olmak üzere aracın bir çok noktasına serçe parmağınızla bile dokunduğunuzda yarım santim esneme yapıyor. Özellikle ön kaput ciddi almada zayıf. Kaputun sağ ve sol taraflarında alttan geçen direkler bunların dışında kalan orta kısım çarşaf gibi sallanıyor resmen. Oto yıkama tabancasının su taziği ile kaputumun orta kısmında hafif bir göçük oluştu. Fransiz arabalarının en düşük segmentinde bile bu zayıflıkta bir kaporta görmedim açıkçası. Alman araçları ile kıyaslamıyorum zaten. Beni ciddi anlamda hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim.

2 - Boya : Aracın boyası içinde kaportadan çok farklı bir şey söyleyemeyeceğim arkadaşlar. Boya o kadar hassas ki en ufak bir temasta çizik oluşuyor. daha önce kullandığım 4 yaşındaki Honda aracımda 10 ayda kapı kollarının altında ciddi tırnak çizikleri oluşmaya başladı, daha önce kullandığım 4 yaşındaki Alman aracımın kapı kol altında bunun yarısı kadar bile çizik oluşmamıştı. yoldan geçerken bir ot, ağaç dalı falan aman değmeyin yumuşak olduğuna aldanmayın hemen çizik oluşuyor. Aracımın ön kaput, tampon ve çamurluklarında kaput koruma filmi var. Filmin üzerine sıçrayan taş parçaları filme zarar vermiyor ancak alttaki kaputun boyasının atmasına neden oluyor. Özetle önerim aracı çok iyi korumanız lazım.

3 - Camlar : Aracın ön camları problemli. Ön camı açıkken dış kısımdan camın bitiş noktasına parmağınızla bastırdığınızda kapı sacının yarın santim ileri geri hareket ettiğini göreceksiniz. Clio da bile böyle bir şey göremezsiniz. Bundan sebep camları açıp kapattığınızda kapı sacı esniyor ve kapılardan takır tukur sesler çıkıyor. Servise gittiğimde 2 defa bu problemi anlattım ve kendilerine de gösterdim. Servisteki yetkili evet böyle bir sorun var bu araçlarda ama yapabileceğimiz bir şey yok dedi. :) Camlar demişken aracın tüm camlarının kalınlıklarının Avrupa araçlara göre daha ince olduğunu düşünüyorum ölçmedim ama gözle kıyasladığım da fark olduğunu görüyorum. Bundan sebep özellikle yüksek hızlarda araç içeriye çok rüzgar sesi alıyor.

4 - Plastik aksamlar : Aracın içinde kullanılan plastik aksamların C segment bir araca uygun olmadığını düşünüyorum. Özellikle kapı içleri çok zayıf bir malzemeden yapılmış. Yine yukarıda bahsettiğim cam kapatıp açınca olan esnemeler kapı içindede oluyor. Ön konsol kaplaması yumuşak malzemeden yapılmaya çalışılmış ama bu kısımda aslında muadillerinden çok zayıf kalmış yarı-yumuşak diyebiliriz belki.

5 - Hız ve Performans : Aracı aldığımdan beri 25.000km yol yaptım. Aracın mekanik aksamı ile ilgili hiç bir sorun yaşamadım. Şanzıman, motor ve diğer tüm aksamlar saat gibi çalışıyor. Aracın şanzımanı eski CVT lere göre çok daha tutarlı bir hale gelmiş. Özellikle eko modda motor 2.000 devri görmeden yolculuk yapıyorsunuz. Sakin kullanımda araç şehir içi 5-6lt yi geçmiyor. Hızlanma ve durma performansı gayet tatmin edici. %10-12 eğimli yokuşları tırmanırken düz yolda hızlanıyormuş gibi 12sn de 0-100 yapabiliyorsunuz. Bu kısım gerçekten beni tatmin etti diyebilirim. Ancak burada da gördüğüm bazı hatalar var. 120 yi geçince ciddi bir rüzgar sesi alıyor araç ve 150km sonrasında yan aynalarda titreme başlıyor. 200km ye geldiğinizde bu titremeler ayna görüşünüzü etkileyecek seviyeye çıkıyor. Titremenin nedeni yine aynaların bağlı olduğu ön kapı saclarının esnemesinden kaynaklı. Rüzgar aynaya çarpınca bir baskı uyguluyor ve ayna kökünün bağlı olduğu sac esneyince başlıyor titreme..

6 - Ses Sistemi : Aracın ses sistemi ciddi anlamda kötü. Muadili araçlarla kıyasladığınızda aralarında bariz bir fark var. Özellikle baslar boğuk geliyor EQ ayarından tizi arttırdığınızda da yine boğuk ve kötü bir ses alıyorsunuz. Bu araca yakışmamış açıkcası. Müzik meraklılarının bu tarafa biraz para harcayıp bir revizyon yapması şart yoksa keyif almak mümkün değil.

Buraya kadar yazdıklarım araçla ilgili gördüğüm genel kusurlar ve yorumlarımdı. Bundan sonrası ise araca göre değişkenlik gösterebilecek problemler. Benim aracımda yaşadığım ancak genelleyemeyeceğimiz sorunlar diyebiliriz.

7 - Bagaj Kapagı : Kullanma kılavuzuna göre bagaj kapağı kumandadan açılıyor. (kilit açma değil tamamen kapağın açılmasından bahsediyorum.) aldığımdan beri benim aracımda bu özellik düzgün çalışmıyor. 2 defa servise belirttim ancak çözüm bulunamadı.

8 - Android Auto : Araçta kablolu ve kablosuz bir şekilde android auto bağlantısı kurduğunuzda sürekli kopmalar yaşanıyor. Bağlandığında da sık sık "GPS Sinyali kayboldu" uyarısı veriyor ve sağlıklı bir şekilde navigasyonu kullanamıyorsunuz. Aldığımdan beri bu özelliği verimli bir şekilde kullanmadım. Servise son bıraktığımda belirtmiştim ama herhangi bir çözüm sağlanmamış.

Arkadaşlar, samimiyetle araçta gördüğüm kusurları ve problemleri yazdım. Her aracın eleştirilecek yada eksik olmuş denecek bir çok yönü olabilir. Torpito çok küçük, saklama gözü yok, bagaj askısı yok, arkada USB soket yok vs.. vs.. Yüzlerce yazarız buraya ama bunlar kimileri için sorun bile değildir kişiye göre değişen opsiyonel özelliklerdir. Bunları kusur olarak göremeyiz. Bu nedenle ben bu detaylara girmedim ve aracın sürüşü ve konforunu ciddi anlamda etkileyen problemlere değindim. Almayı düşünen arkadaşlara katkısı olur umarım. Herkese mutlu günler dilerim.

Not: Talep gelirse bu tespitlerimi videoya çekip yayınlamaya çalışacağım.
 
Katılım
9 Eyl 2018
Mesajlar
305
Tepki puanı
142
Konum
K.maraş
Bunların çoğu forumda sürekli konuşulan problem daha önce çok kez Honda araclarin kaporta boya malzeme kalitesi ve ses yalıtımı bilinen şeyler alman araclarinda DSG yüzünden 3 4 binlerde dağ başında kalınca mekatronik kavrama yüzünden deli paralar servise dökünce şahsen bu tür sikintilar bana çok da fazla gelmiyor.Ha ciddi problem dersen direksiyon problemi yaşayacaksın daha bir di lpgden kaynaklı titreme silkeleme ve stop etme bunları yasamamissan şanslı addet kendini😄
Not :Honda araca sahip değilim farklı bı aracım var.Hulasa sorunsuzluk mu ariyorsan Honda biçilmiş kaftan. yoksa sıkıntılar yok değil ama alırken bunları bilerek almak lazim
 
Son düzenleme:

İsmail Beşiroğlu

Super Moderator
Yönetici
Katılım
16 Kas 2018
Mesajlar
2,362
Çözümler
1
Tepki puanı
3,939
Yaş
35
Konum
Ankara/Eryaman
Ad Soyad
İsmail Beşiroğlu
Yaş
35
Aracınız
Civic FB7 2016
Merhabalar,

Öncelikle elinize sağlık. Kazasız sürüşler dilerim.

Yorumlar oldukça bilindik ve 10 yılı aşkın süredir bilinen ancak özellikle fc5 ve fe1'de daha kötüye giden halde gibi geliyor bana.

Yazınızı yetkili birimlere iletmek gerek bence Honda Türkiye veya Global'de.

Teşekkürler.
İyi forumlar.
 
Katılım
21 Eki 2022
Mesajlar
14
Tepki puanı
19
Konum
İstanbul
Ad Soyad
Mesut Mesut
Yaş
38
Aracınız
Civic FE1 2021
Merhabalar,

Öncelikle elinize sağlık. Kazasız sürüşler dilerim.

Yorumlar oldukça bilindik ve 10 yılı aşkın süredir bilinen ancak özellikle fc5 ve fe1'de daha kötüye giden halde gibi geliyor bana.

Yazınızı yetkili birimlere iletmek gerek bence Honda Türkiye veya Global'de.

Teşekkürler.
İyi forumlar.
Bunuda düşündüm ingilizce versiyonunu Honda'ya globale ileteceğim.
 
Katılım
24 Kas 2023
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Konum
Konya
Ad Soyad
Osman Bahadır Aydoğdu
Yaş
27
Aracınız
Diğer Markalar
Merhabalar bende fe Exc. Plus almak için teste gittim. Bende normalde corolla 2020 1.6 var

182 olanı teste çıktık

Kasa çok beğendim arkası çok geniş

Sürüse bi çıktık 90a bi vardım bi ses geliyor inanılmaz rüzgar sesi üflüyor resmen hayret ettim. Arkada satıştan arkadaş oturuyor bu ne sesi diyorum yanımda arkadaşım oturuyordu rüzgar dedik biz arkadaki danışman tik ağzını bile açmıyor çünkü oda biliyor rüzgar sesini çok aldığını. Açıkçası aynı gün octavia da sürdüm rüzgar sesi asla bu kadar değildi. Hele benim corolla bununla alakası yok. Ben uzun yol yapan biriyim 160 170 corollayla böyle rüzgar sesi gelirse süremem ben. Ama onun dışında aracı çok beğendim tepkisi hızlanması tasarımı on numara diyebilirim paket çok dolu. Octavia felan yanina yaklaşamaz dolulukta. Bazı şeyler tercih meselesi arkadaşlar hayırlısı bakalım alırsam yazarım buraya da
 

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Katılım
27 Ara 2015
Mesajlar
8,692
Çözümler
6
Tepki puanı
8,752
Konum
Konya
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Konuyu düzenledim. Lütfen konu başlığına bağlı kalalım. Yorumları objektif ve yapıcı bir şekilde yazmaya özen gösterelim. İsteğe bağlı araç kıyaslaması için ayrı konu açılabilir. Her aracın kendine göre pozitif ve negatif yönleri vardır. Satın almayı düşünenler, kendi pozisyonu ve önceliklerine göre durumu değerlendirir, ona göre hareket eder. Keyifli forumlar dilerim.
 
Katılım
1 Kas 2017
Mesajlar
353
Tepki puanı
110
Konum
Corum
insan sevdiğinin kusurunu görmez... Sevmediğininde selamı batar... Sevmediğim markaları sayacagima sevdiğim hondamin keyfini sürerim
Şoyle bisiy de var Civic bı tutkudur... Bu kadar güzel insanı bir araya getirmesi de ayrıca tarifsiz güzellik..

herkese selamlar...
 
Geri
Üst