Ustamda fd6 vardı. Aracı benimde çok kullandığım oldu. FD6 2010 model elegance ve 120000km de . Karavan çekmek ve günlük işlerde kullanıyoruz. Sert çukurdaki tak tak sesi arka süspansiyona takoz koydurarak geçirdik.
fd6'daki memnuniyete dayanarak sıfır araç alırken babama fd7 aldırdım.
fd6'daki amortisör sorununu çözmüşler fakat;
1- İşçilik kalitesi düşürülmüş
2- Bana göre tipi biraz kötüleşmiş ama yine şık durmaya devam ediyor.
3- Her honda da olan kafadan kopma/kayma sorunu devam ediyor.
4- Yalıtım da pek bir değişiklik yok. Özellikle su birikintileri fd6'ya göre daha çok belli ediyor kendini.
Araştırma yapmadım ama , sanırım fd6 lar Yabancı üretim ki bu işçilik kalitesi tr üretim olan fd7'lerde bariz kendini belli ediyor. Aynı bayide olan iki farklı modele baktım özellikle dikkat etmenizi isterim , ön camda olan sensörlerin tavan kısmına girdiği yerde tavan kaplamasının kesim noktasına, 2014 civic'te bariz ucuz bir işçilik , 2014 accord'ta gayet orjinal bir işçilik. Yine aynı noktadan hareketle bir arkadaşımdaki kazasız değişensiz 2005 Jazz'ına baktım, Accord modelindeki gibi orjinal bir şekilde karşıma çıktı. 0'km si 109küsür binlira olan accorddaki kaliteyi 2005 model 25000 TL 'lik jazz'da bulup 65bin küsür lira verdiğim 0 arabada bulamamak..... Cidden moral bozucu olmuştu.
Sonuç olarak üyeliğim sonrası ilk mesajımı yazdığım için , dolu olan içimi dökmek istedim.
Şimdiden hoş buldum deyip eğer aracınızda ağır bir sorun yoksa model yükseltme konusunda , detaycı bir insansanız tavsiye etmem.