Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Normal
Ynt: Fb7 lpg tuketimiYnt: Fb7 lpg tuketimi[quote author=teachers71 link=topic=19.msg4168#msg4168 date=1399662539]Dostum fabrikanın yada servisin söylediği şeyle benim söylediğim aslında aynı. Bende dedim rodaj eski araçlardaki gibi değil ancak hala var.hiç olmaz demek makina teknolojisi ve üretim teknolojilerine aykırı. Zira bundan 10-15 sene önce yüzde 1 ler seviyelerinde tolerans değerlerine ulaşmak çok zor iken günümüzde binde 1 ler seviyesine düşmüş durumda. Ancak ne olursa olsun birbiri ile çalışan parçaların uyum süreci olacaktır. Hemde her nekadar yüksek yüzey kalitesi ile üretilsede mutlaka parça yüzeylerinde işlemeden dolayı micron bazında izler oluşmaktadır. Parçalar birbiri ile sürtününce yüzeydeki işlemeden kalan izler aşınarak daha prüzsüz hale geliyorlar.Bundan onlarca sene önce üretilen motorlarda o izler ve sıkılık değerleri çok fazla olduğundan rodaj süresindeki motoru sıkıştırdığınızda motor parçaları hem yüksek sıkışıklık değerinden hemde aşınan prüzlerden dolayı ustaların deyimiyle kaynama yda kilitlenme nedeniyle motoru elinize alma olasılığınız yüksekti.Günümüzde yüksek teknoloji sebebiyle sıkışıklık değerleri ve prüzlülük değerleri çok iyi olduğundan sıkıştırsanız bile motoru elinize almazsanız ama bu motorunuza hiç zarar vermezsiniz anlamında da değildir. Eskiden rodaj süresi için 10 binler 20binler konululurken şimdilerde 3bin km lerin konuşulmasının sebebi bunlardır.Bu nedenle siz fabrikaya rodaj varmı dediğinizde onlar eski klasik rodaj anladığından yoktur derler ki o anlmda haklılar yoktur. Ben aracı servisten alırken bana da eski araçlar gibi değil ama ilk 1000 kmde 5bin devirin üstüne çıkmamaya çalışın, özellikle ısınmadan önce ani devir yükseltmeyin diye uyardılar. Makina öğretmeni olduğum için bunlar zaten bildiğim ve banada makul gelen bilgilerdi. Saygılarımla....
Ynt: Fb7 lpg tuketimi
[quote author=teachers71 link=topic=19.msg4168#msg4168 date=1399662539]
Dostum fabrikanın yada servisin söylediği şeyle benim söylediğim aslında aynı. Bende dedim rodaj eski araçlardaki gibi değil ancak hala var.hiç olmaz demek makina teknolojisi ve üretim teknolojilerine aykırı. Zira bundan 10-15 sene önce yüzde 1 ler seviyelerinde tolerans değerlerine ulaşmak çok zor iken günümüzde binde 1 ler seviyesine düşmüş durumda. Ancak ne olursa olsun birbiri ile çalışan parçaların uyum süreci olacaktır. Hemde her nekadar yüksek yüzey kalitesi ile üretilsede mutlaka parça yüzeylerinde işlemeden dolayı micron bazında izler oluşmaktadır. Parçalar birbiri ile sürtününce yüzeydeki işlemeden kalan izler aşınarak daha prüzsüz hale geliyorlar.
Bundan onlarca sene önce üretilen motorlarda o izler ve sıkılık değerleri çok fazla olduğundan rodaj süresindeki motoru sıkıştırdığınızda motor parçaları hem yüksek sıkışıklık değerinden hemde aşınan prüzlerden dolayı ustaların deyimiyle kaynama yda kilitlenme nedeniyle motoru elinize alma olasılığınız yüksekti.
Günümüzde yüksek teknoloji sebebiyle sıkışıklık değerleri ve prüzlülük değerleri çok iyi olduğundan sıkıştırsanız bile motoru elinize almazsanız ama bu motorunuza hiç zarar vermezsiniz anlamında da değildir. Eskiden rodaj süresi için 10 binler 20binler konululurken şimdilerde 3bin km lerin konuşulmasının sebebi bunlardır.
Bu nedenle siz fabrikaya rodaj varmı dediğinizde onlar eski klasik rodaj anladığından yoktur derler ki o anlmda haklılar yoktur. Ben aracı servisten alırken bana da eski araçlar gibi değil ama ilk 1000 kmde 5bin devirin üstüne çıkmamaya çalışın, özellikle ısınmadan önce ani devir yükseltmeyin diye uyardılar. Makina öğretmeni olduğum için bunlar zaten bildiğim ve banada makul gelen bilgilerdi. Saygılarımla....
ögretmen oldugunuza göre illaki benden iyi bildiginiz aşikar sözüm geri hocam yakalayamıyorsan el sallamayı bileceksin
Yaşasın tapatalk!
[/QUOTE]
Forumdan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanız gerekmektedir.