Konuya cevap cer

Ynt: Fb7 lpg tuketimi

Ynt: Fb7 lpg tuketimi

[quote author=nonickname link=topic=19.msg4184#msg4184 date=1399737214]

Kendi adima, servislerde zaman zaman gerek yok dense de, ilk 1000 km araci zorlamam. Tam gaz yapmam, sert fren yapmam, fazla yuksek devir cevirmem. Ozetle ozellile hizlanma ile ilgili detaylarda araca tam gucun yaklasik 2/3 u kadar yuklenirim.

1000 km yi bulunca da artik dikkat etmem. Civic de 1000 km yi gectigimde uzun yolda idim. Yol da musaitti, "s" moduna aldim, manuel kullanima gectim, viteslerde farkili devirler denedim, ornegin ayni viteste 5-10 dk lik periyotlar ile 2500 dd ile 4000 d arasinda gittim geldim. Daha sonrasinda ise devir kesiciye girecek sekilde 3-4-5. vitesleri denedim.

Ozetle son rodajim boyle gecti. Su an bir sikintim yok. Sadece trafikten mi, baska bir sey mi bilemem ama yakit tuketimim biraz artti. Arkadaslarin dedigi gibi sehir icinde 300 km li degerleri goremiyoripum bir depo ile....

üstad şehiriçi tüketim şehirden şehire çok farkeder. Karşılaştırma doğru olmaz..örneğin konyada yaşayan arkadaş bir depoyla 400km yapar. İstanbulda bursada ankarada 300 km bulunca öpüp başına koyarsın. :)

[/QUOTE]

Geri