Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Normal
Ben açıkçası aracın yol bilgisayarında yazan verilere çok güvenmiyorum. Bence en sağlam hesap klasik yöntem.• Full'den full'e gidilen mesafeyi hesaplıyorum. (Zaten TripA'yı LPG alınca hep sıfırlarım)* Fişte yazan yakıt miktarına (litre) bakarım.* Yakıt miktarı (lt) x 100 ÷ Mesafe (km) = Ortalama yakıt değeri (lt/100km)Gerçek değeri ne zaman hesapladıysam, yol bilgisayarında yazan değerden fazla çıktı. Net değerleri şuanda hatırlamıyorum ama örneğin yol bilgisayarında 5 lt/100km yazıyor diyelim, klasik yöntem hesabıyla 7 lt/100km civarında gerçek değer çıkar. O yüzden hiç ekrana bakmam. Hep fiş hesabına inanırım.
Ben açıkçası aracın yol bilgisayarında yazan verilere çok güvenmiyorum. Bence en sağlam hesap klasik yöntem.
• Full'den full'e gidilen mesafeyi hesaplıyorum. (Zaten TripA'yı LPG alınca hep sıfırlarım)
* Fişte yazan yakıt miktarına (litre) bakarım.
* Yakıt miktarı (lt) x 100 ÷ Mesafe (km) = Ortalama yakıt değeri (lt/100km)
Gerçek değeri ne zaman hesapladıysam, yol bilgisayarında yazan değerden fazla çıktı. Net değerleri şuanda hatırlamıyorum ama örneğin yol bilgisayarında 5 lt/100km yazıyor diyelim, klasik yöntem hesabıyla 7 lt/100km civarında gerçek değer çıkar. O yüzden hiç ekrana bakmam. Hep fiş hesabına inanırım.
Forumdan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanız gerekmektedir.