Konuya cevap cer

Sorunsuzluk belki de en önemli husus. Çünkü araba yolda bıraktıktan sonra geri kalan bütün özellikler faydasız olur...

Sorunsuzluk başlığı altında sıralama yapılsa Japonlar Mazda ve Honda başta olmak üzere genel olarak üst sıralarda yer alır muhtemelen. Ancak her şey sorunsuzlukla da bitmiyor.

Japonlar bu sorunsuz, akıcı ve dayanıklı otomobillerini Mercedes gibi yalıtımla piyasaya sürse ve dünyaya elektronik ve teknoloji satarlarken kendi ürettikleri otomobillerini de bu teknolojileriyle Alman’lardan daha önce donatsa işte o zaman ezici bir güce sahip olurlar...

Sürücülerin öncelikleri ve otomobilden beklentileri elbette farklı.

Şahsen ben hiç bir markanın fanatiği değilim.

Sorunsuzluktan ödün vermeden yeni teknolojiler üretene yüksek puan veririm ama çuvalladığı hususları da görmezden gelmem.

Bir miktar daha param olsaydı BMW 520İ alacaktım ama yoktu. Parasına göre beklentilerimi en çok karşılayacak olanın Civic FC5 RS olduğunu farkettim ve BMW 5 yerine Honda Civic aldım.

BMW 5’in iç mekan sessizliğiyle kıyaslama yaparsak fark dağlar kadar fazla maalesef...!

Peki pişman mıyım? Kesinlikle hayır!

Parasının hakkını verme hususunda çok başarılı bir otomobil Civic RS.

Özellikle VW marka otomobillerin ve Passat’ın fiyatlarına baktıkça RS aldığım için kendime 10 puan veriyorum. ☺️  Yüzüm gülüyor... ?

VW Alman’ın halk arabası bizde ise zenginlik sembolü... VW’nin sözü en çok geçeni de Passat bizde. Yağmasa da gürlüyor haliyle! ??

Ayrıca bir Mercedes ve BMW’deki sessizlikten eser yok kibirli Passat beyde... Gürleme deyince hem egodan hem de izolasyondan yani... ??

Biz de Honda’yla [her türlü gürlemeye ☺️]  kulak asmadan mütevazi bir şekilde yol alırız... Uzun yol sonrası biraz sessizlik arasak da genelde menzilimize yolda kalmadan varırız... ???

Geri