İsmail bey evet 1.5 turbolu araçlarda var deniliyor ama bir parça veya parça numarasını bulamadım keza radyatöre entegrelide olabilir soğutma sistemi araştırmak gerek yalnız jazz , city , hybrit
de olanlarda kesin soğutma sistemi yok bunu biliyorum cvt f yağı ile soğutma sistemini sağlıyor zaten parlama noktasında 350 derece olmasının tek açıklanır kısmıda budur bu nedenle honda yagı özel olarak sipariş veriyor araştırmalarıma göre idemitsu oil ile çalışma yapıyor yalnız idemitsu oil kendi markası altındaki cvt yağında bile aynı özellikleri kullanmıyor sanırım burada bir sözleşme söz konusu olabilir. arkadaşımın fb 7 kasa sına bir göz gezdirme yaptım ama ben bir soğutucu göremedim tam inceleme yapamadım aracı kaldırmam gerek daha detaylı bakmak için ama sanırım ondada yok, eğer dediğiniz gibi ufak bir yağ soğutucu kullandıysalar da bu yeterli olacağını sanmıyorum çünkü hava soğutması yaptığı yer zaten kaput altında ve yazın soğutma çok cüzi bir miktar olur ki bu devede kulak bile olmaz yani sanki göstermelik bir şey olmuş gibi şöyle düşüne biliriz bizim yağ zaten özel üretim birde yağ soğutucu ufakta olsa sisteme entegre ettik sanki koymadık sanmasınlar gibi olmuş ama burada maksat sağlıklı bir soğutma sistemi gerek mi evet bence gerek çünkü yazın ben bunu çok denedim 32 derece bir hava sıcaklığında İstanbul trafiğine de girdiniz mi tabiri caizse cvt dile gelse bu sıcaklıkta canımı aldın yeter der inanın.
ikinci kısma gelirsek ben cvt nin 350 dereceyi gördüğünü söylemedim ama çok yüksek sıcaklığa ulaştığına vurgu yapmak istedim sadece yağın 350 derece ısıya kadar dayana bilmesini söylemek istedim burada çıkarılması gereken çok basit aslında burada Viskozite endeksi ile flaşh point değerine bakmak lazım birazda şöyle açıklamak gerekirse şanzıman 230 dereceyi gördü ama yağ 220 dereceyi buldu mu özelliğini kaybediyor ve yağlamayı sağlıklı yapamıyor ve dişli zincir sanki hiç yağ yokmuş gibi çalışıyor cvt , dsg veya tam otomatik şanzıman hiç fark etmez kaçınılmaz hazin sona ulaşıyor.
peki yağımız 350 dereceye kadar özelliğini korusaydı bu hazin sonu görmeyecektik çünkü şanzıman 230 dereceye ulaştı ama yağımız 350 dereceye kadar sağlıklı yağlama yapa biliyor o zaman şanzıman fazla tahrip olmuyor demektir.
evet cvt şanzımanlar 50 ile 70 bin arasında değişebiliyor şöyle düşünürsek benim aracım ortalama 100 bin lira desek cvt bozuldu 50 bin liraya sandık cvt şanzımana istediler hayatta almam honda hiç kusura bakmasın gerekirse yurt dışına çıkarım oradan temin eder gelirim olmazsa komple sistemi değiştiririm.. bu kendi adıma bir söz herkes yapa bilir mi yapar ama cok zorlanır...
o nedenle ALLAH kimsenin başına böyle bir sorun getirmesin inşallah.
honda cvt HCF-2 ile cvt F hemen hemen aynı değerdeler yalnız yine de şanzıman tipine göre yağ koyulması önemle arz edilir. maceraya da gerek yok arkadaşlar burada yazılanları bir çok kişi okuyacak eminim bilgi paylaştıkça artar ama sakına kimse emin olmadan yüksek riskli işlere girişmesin... böyle konularda kesin bir şey yoksa emin olun ki!!! parası az olan adam şans bulamaz şansızlık bulur bilmem anlata bildim mi sağlıcakla kalın...