2 ay 4000 km kullanım sonrası bir güncelleme geçeyim arkadaşlar.
Öncelikle FK7'mi ne kadar çok sevsem ve dönem dönem özlesem de yaptığım tercihten çok memnunum. Bunun 2 ana sebebi var. Birincisi ekonomik sebep. İyi ki yenilemişim yoksa bu fırsatı kaçırsaydım kolay kolay yenileyemeyebilirdim aracımı. İkincisi özellikle çocuk sahibi olduğumdan beri yaklaşık 2 senedir daha konforlu ve sessiz bir araca geçme niyetim vardı. MG HS de bunu karşıladı diyebilirim.
İlk olarak aracın piyasa koşullarında fiyat/performans endeksinde zirvede ya da zirveye yakın olduğunu söyleyerek başlayayım.
Konfor ve kabin sessizliği her geçen gün daha da çok memnun ediyor.
Ben FK7'deki CVT'nin hastası biri olarak MG HS'in çift kavrama şanzımanını pek beğenmiyorum. Yoğun olarak şehir için ve yokuş olan güzergahlarda kullandığım için CVT'deki o akıcılık bunda yok. Özellikle birinci ve ikinci vitesler arasında kararsızlık sıkça yaşıyor. Bundaki en büyük sebep araç hemen ikinci vitese geçmek istiyor. Erken geçtiği için de yokuşlarda kararsızlık yaşayabiliyor. Bu yüzden yokuş öncesi sport moda alarak erken ikinci vitese geçmesini engelliyorum.
MG Pilot gerçekten çok iyi çalışıyor. Şehir içinde dahi kapatmıyorum. Su içiyorsunuz, ekrandan bir şeye basıyorsunuz falan anlık dikkat kayıpları olabiliyor. Sizi her zaman şeritte tutuyor. Önünüze ani bir araç ya da yaya atlarsa acil durum freni hemen devreye giriyor. Kanyon'un önünde bir kazayı önlediğini de söyleyebilirim. Bir Passat hiç bakmadan önüme atladı ve benden önce frene asıldı araç sağolsun.
Kapı içi cepler saklama açısından çok iyi olmakla beraber orta konsol kullanışsızlığından şikayetim hala devam ediyor. Özellikle telefonunuzu kablolu carplay ile bağladığınızda koyacak yer bulamıyorsunuz. Bu araca kesinlikle kablosuz car play lazımmış.
Motor performansı gayet güzel. Hızlanma vs. hiç sorun yok. Güçlü hissettiriyor. 1600 küsür kg bir araba için gayet yeterli. Tüketim ise fazla gibi geliyor bana. Benim ortalamam 9 litre şu an. Ama tabi aracı aldığım gün hariç hiç uzun yol yapamadım. Biraz daha uzun yol yaptıktan sonra ve yaz mevsimindeki tüketimi de gördükten sonra yorum yapmak daha doğru olur.
Bagaj perdesinde kronik bir ses sorunu var. Takılıp çıkarılabilir aparattan kaynaklı. Bununla ilgili de geri bildirimde bulundum. Bakalım destek olacaklar mı göreceğiz.
Bu arada bir arkadaşım da almıştı. Fakat iş için acil para lazım olmuş. 1500 km civarı kullanmıştı. Güncel sıfır fiyatından ilana çıktı ve 5 dk içinde hemen alıcı buldu. Hemen sonraki gün de sattı. Bu da aslında sevindirici bir gelişme. Araca talep olduğunu gösteriyor.
Kullanımım sonrası yorumlarımı merak eden arkadaşlar vardı. O sebeple bu yazıyı yazma gereği duydum.
İyi forumlar arkadaşlar.