Civic FD6 Fren-Klima-Fan ilişkisi?

Katılım
4 Kas 2016
Mesajlar
645
Tepki puanı
83
Yaş
55
Merhaba kardesler..malum sicaklar basladi klima lar acildi. Aracimla ilk yazim olacak insallah. Araci kışın almistim.
Klima açık iken seyir halinde duragan halde farketmiyor fan 10-15 sn ARALIKLARINDA, 5er sn gibi kisa surelerde AÇILIP AÇILIP kapanıyor. ____Ve fren ile iliskili olarak da, ayagim frende isiklarda beklerken mesela FAN calismayi durdurdugunda frenim YUMUŞUYOR ayagimin altinda.. BUNLAR NE ILE ILISKILENDIRILEBILR. NE DERSINIZ??

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Estağfurullah, teşekkür ederim hocam cevaplar için, benim bahsettiğim vibrasyon bu videodakinden çok daha az, anahtarlık falan titremiyor sadece pedaldaki titreşim çok az ses olarak yansıyor, ben 215 bin km aldığım için geçmişte değiştiğini tahmin ediyorum ama zamanını bilemiyorum, motor kulağının üzerindeki plastik siyah parçada honda yazısı orjinale benziyor. Anladığım kadarıyla titreşim artana kadar devam edilebilir, motor kulağı ile şasi arasında ise boşluk var ama parmağım arasına girecek kadar değil.
 
Klima senaryolarını deneyip bakacağım. Fren pedalının yumuşaması çok sıkışık trafikte sürekli dur kalk yaparken fark ettim ben. Araç durur vaziyette frene basarken pedal yumuşayıp biraz daha aşağı iniyor. Bu arada klima kompresörü mü devreden çıkıyor giriyor yoksa onu soğutan pervanemi devreye giriyor çıkıyor onu bilemiyorum. Kompresör devreden çıkıp girse sanırım içeri üflenen havanın hemen ısınması lazım. Ama iç fanın kısık olduğu zamanda rölantide beklerken yada trafikte o dış pervanenin devreye girip çıkması ayrıca tık sesi rahatsız ediyor.
Aynı sorun klima mı fanjmı tık diye devreye girip çıkıyor, sorunu çözebildiniz mi,saygılarımla
 
İyi günler, Hocam bende de benzer bir problem var, bahsedildiği gibi klima açıkken sürekli fan devreye girip çıkıyor, ayrıca ışıklarda vites D konumunda beklerken eğer klima açıksa fren pedalına %80 bastığımda pedaldan bir titreşim hissediliyor ve bu titreşim ses olarak da yansıyor, frene %100 bastığımda ses kesiliyor, bu ses ve titreşim klima kapalıyken daha az geliyor, aracı N konumuna aldığımda ses komple kesiliyor. Motor kulağı ile ilgisi olabilir mi ? İlgili tüm forumları okudum, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Nasıl çözdünüz,saygılarımla
 
Merhaba bu arkadaşın bahsettiği iki sorun aynen benim aracımdada oluyor. Rölantide beklerken bu fan devreye girip çıkıyor tık tık sesi içeriden duyuluyor. Fren pedalındaki mevzuda sıkışık trafikte sürekli dur kalk araç kullanırken ayağım frende iken bazen pedal yumuşuyor pedala daha çok basmış oluyorum. Bunlar sorun mu acaba ? Klima
soğutmasında problem yok.
Fanın tık tık diye sesi nasıl çözdünüz,saygılarımla
 
Geri
Üst