Civic FB7 Geri giderken fren anında ses?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Gkn01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gkn01

0
Katılım
26 Şub 2018
Mesajlar
199
Tepki puanı
110
Konum
ADANA
Ad Soyad
GknK01
Yaş
36
Aracınız
Civic FB7 2013
Cümleten s.a fb7 civic 2013 eco elegance (otomatik) aracımda geri giderken fren'e bastığımda arka balataların oradan ''TIK'' şeklinde bir ses geliyor. Sert veya yumuşak bassamda birşey fark etmiyor . Frene bastığım anda geliyor olsaydı ses balataların diski tutma sesi diye düşünecektim ama bazen farkediyorumki frene bastıktan yarım saniye sonra geliyor ses. Ayağımı frenden çekip tekrar bastığım zamanda aynı sesi duyuyorum. Fakat Vites D konumundayken bu sesi duymuyorum. Başına gelen varmı ? bu bir sorunmudur ? şimdiden tşk ederim.
 

m2hamid

FD6 Moderatör/Editör
Yönetici
Katılım
7 Eyl 2014
Mesajlar
10,396
Çözümler
9
Tepki puanı
13,272
Konum
Türkiye
Ad Soyad
M2Hamid
Yaş
40
Aracınız
Civic FD6 2010
Katılım
20 Tem 2025
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Konum
Denizli
Ad Soyad
İbrahim okur
Yaş
37
Aracınız
Civic FB7 2012
hocam bahsettiğim ses iki metalin birbirine deydiği anda çıkan ses. az önce servise gösterdim balatalarda oluşan boşluklardan yapabilir dediler. test ettiler ama ses duyulmuyor. sadece kapalı garajıma park ederken duyuyorum. çok sessiz olması lazım ortamın.
Selamın aleyküm hocam bende 2012 FB 7 otomatik var bende o sesi duyuyorum tamirciye gittiğimde yapmıyor geri geri park ederken geliyor kronik mi anlamadim bilen bulan olursa haber verirse sevinirim
 

bLind

Özel Üye
Katılım
19 Ara 2018
Mesajlar
956
Tepki puanı
1,060
Konum
İzmir
Aracınız
Civic FB7 2013
Bende şöyle bir durum var sağlam bir yokuşdan inerken yada kuvvetli uzun firen yapınca fren sesi değişiyor uguldama başlıyor. Bu neden olabilir sizce ayağımı gazdan çekip biraz bekleyip basınca gelmiyor. Söyle bir tezim var ne kadar mantıklı sizce diskler çok inceldi ve inceldigi için daha hızlı ısınıyor kuvvetli firen yapınca ısınma artıyor ve uguldama yapıyor ne dersiniz?
 
Geri
Üst