- Ad Soyad
- Ali Kerim
- Aracınız
- Civic HB 8. Jen.
Arkadaşlar merhaba, aracımın aküsü değiştiği için cam otomatiklerinin çalışmadığını gördüm resetlenmiş. Bunun üzerine bir araştırma yaptım her marka ve araç modeli için bir cam otomatiği düzeltme videosu ya da yazısı vardı ancak civicler için göremedim. Bundan dolayı kendim çözdüğüm cam otomatiği yenileme olayını buraya adım adım yazarak paylaşmak istedim. Sanayide bu işlem için bile dünya para istiyorlar belki birilerine faydası olur. Benim aracım civic FK1 ancak FD6 ve FN serisi de bu şekilde çözüm bulabiliyor diye düşünüyorum.
-Öncelikle cam otomatiği özelliği olan her cam için ayrı ayrı bu işlem yapılmalı. Her cam kendi kumandasından yapılmalı yani şoför tarafından hepsini yapmayı denemeyin şoförden sadece kendi camının otomatiğini düzeltebilirsiniz.
1- Kontak yarım şekilde açık olmalı
2- 10 saniye aşağı tuşuna basılı tutun (tık şeklinde cam otomatiğinin sesini duyacaksınız)
3- 10 saniye yukarı tuşuna basılı tutun (tık şeklinde cam otomatiğinin sesini duyacaksınız)
bu işlemlerin ardından cam otomatikleriniz düzelmiş olacak.
-Öncelikle cam otomatiği özelliği olan her cam için ayrı ayrı bu işlem yapılmalı. Her cam kendi kumandasından yapılmalı yani şoför tarafından hepsini yapmayı denemeyin şoförden sadece kendi camının otomatiğini düzeltebilirsiniz.
1- Kontak yarım şekilde açık olmalı
2- 10 saniye aşağı tuşuna basılı tutun (tık şeklinde cam otomatiğinin sesini duyacaksınız)
3- 10 saniye yukarı tuşuna basılı tutun (tık şeklinde cam otomatiğinin sesini duyacaksınız)
bu işlemlerin ardından cam otomatikleriniz düzelmiş olacak.