Honda’nın Başarı Hikayesi...

Katılım
20 Şub 2019
Mesajlar
1,133
Tepki puanı
1,463
Konum
ankara
Aracınız
Civic FC5 2020
1- HONDA İlk Projesiyle Aşağılandı
Honda, çok inandığı ve güvendiği projesi için ilk adımı attığında yıl 1938’di. Karısının mücevherlerini rehin bırakarak başladığı çalışmalar piston ringleri üzerineydi. ...Honda, bu çalışmalarını tamamlayıp ilk olarak Toyota’ya sunduğunda resmen aşağılandı.Üstelik yeniden eğitim alması gerektiğininde altı çizildi.

2- Dünya Savaşı Engeline Takıldı
İnançları kolay sarsılmayan biri olan Soichiro Honda, çalışmalarına daha fazla ağırlık vermeye başladı. İlk teklifin ardından 2 yıl geçti ve Toyota’dan ihtiyacı olan teklifi almayı sonunda başardı. Ama bu kez de karşısına 2. Dünya Savaşı çıktı. Savaşa hazırlanan Japonya, fabrikasını kurmak için ihtiyacı olan betonu Honda’ya vermedi.

3- Beton fabrikası kurdu
Şaka değil. 2. Dünya Savaşı engeline takılan Honda, hayallerini kurduğu fabrika için motor üretimine geçmeden önce beton üretmeye karar verdi. Arkadaşlarının da yardımlarıyla birlikte fabrikasını inşa etmek için ihtiyacı olan betonu üretmeye başladı...Ama talihsizlikler bitmedi!

4.Beton fabrikası iki defa bombalandı
Fabrikasına Bomba Düştü
Her türlü engele rağmen çalışmalarını sürdüren Honda, fabrikasını kurmayı başardı. Ancak 2. Dünya Savaşı bu sırada daha da şiddetlenmişti. Fabrika açıldıktan hemen sonra fabrikanın üzerine bomba düştü. Hem de tam iki kez! İmalat bölümünün tamamına yakını enkaza dönüştü. Ülke, Amerika tarafından işgale uğradı. Savaşın getirdiği kıtlık, fakirlik ve ham madde eksikliğine rağmen Soichiro Honda yılmadı. Amerika ordusunun attığı benzin tenekelerini toplayıp biriktirmeye başladı. Çünkü her şeyden önce ham maddeye ihtiyaç duyuyordu.

5.Kurduğu fabrika depremde yerle bir oldu
Sırada Deprem Engeli Var
Hammadde üretme konusunda başarılı olan Honda, bu kez de deprem engeline takıldı. Japonya’da meydana gelen büyük depremin ardından toparlamaya başladığı fabrikası yerle bir oldu.

6.Japonya’da Benzin Kıtlığı
Her şey yetmezmiş gibi Japonya’da benzin kıtlığı yaşandı. Honda, her yere bisikletle gidip gelmeye başladı. Zamandan kazanmak adına bisikleti için yaptığı küçük motor, Honda için yeni bir hayatın kapılarını aralayacaktı.

7.Bisikleti Herkesin Dikkatini Topladı
Honda’nın motor taktığı bisiklet çevresinde çok kısa sürede dikkat çekti ve komşuları birer birer aynı motordan kendi bisikletlerine taktırmak istediler. Honda, elindeki motorlarla bu durumu karşılasa da talep arttıkça elindeki motorlar yetersiz kaldı

8.Üşenmeden 18.000 Mektup Yazdı
Hayalinden asla vazgeçmeyen Honda’nın fabrika kurma hayali yeniden canlandı. Japonya’daki 18.000 bisikletçi dükkânına mektup yazarak, icadının Japonya’ya yeniden hayat verebileceğini ifade etti. Bu bisikletçilerden tam 5.000 tanesi geri dönüş yaparak ihtiyacı olan sermayeyi vermeye hazır olduklarını söyleyince, Honda kollarını yeniden sıvadı. Ürettiği motorların ağır olduğunu düşünen Honda, motor üzerinde son bir değişiklik yaparak ağırlığını düşürmeyi başardı.
Hülasa
Uzun ve yorucu bir sürecin sonunda başarıya ulaşan Honda’ya İmparatorluk Nişanı verildi. Daha sonra motorlu bisikletlerini Avrupa ve Amerika’ya ihraç etmeye başladı. Ardından 1970’lere gelindiğinde en az motorlu bisikletler kadar tutulan otomobilleri ile sektöre başka bir koldan daha girdi.

Honda şirketi, bugün yaklaşık 100.000’den fazla kişi çalıştırıyor Bir zamanlar kendisi ile alay ederek aşağılayan Toyota, ihracat anlamında Honda’nın gerisinde.

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen başarıya ve hayallerine odaklanan bir adamın azmi tebrik edilmeyi hak ediyor...



Umarım ülkemiz yerli araba üretimde çok güzel yerlere gelecektir.
 

Ekli dosyalar

  • 9DB5CCA8-AE05-42FA-A855-31B8D7B5A661.jpeg
    9DB5CCA8-AE05-42FA-A855-31B8D7B5A661.jpeg
    113.6 KB · Görüntüleme: 29
Geri
Üst