Konuya cevap cer

Yanlış olduğu herkesçe bilinen ama piyasa normali haline gelen durumlar o kadar rutin oldu ki... Normali pek göremez olduk o_O

Artık başımıza gelmemesi anormal gibi bir gariplik oluşmaya başladı :rolleyes:

Yeni nesil elektronik kontrolün bol olduğu araçlarda km. bilgisinin kayıt altına alındığı gösterge paneli haricinde şanzıman beyni gibi farklı bölgeler olduğu için yakalama şansı daha yüksek ama yakında bununda çözümünü bulurlar :confused:

Benim en anlamadığım nokta mesela bakım hususu...

Gerekli rutin ve ağır bakımları ile uzun yıllar sorunsuz binilecek birçok araç bakımsız şekilde elden ele geziyor ve piyasa bu yanlış düzen üzerine oturmuş durumda. Çünkü bakıma bilinçli ufak bir kullanıcı haricinde kimse araç alırken dikkat etmiyor, galericiler araç alım satımında sadece kaporta üzerinden fiyat biçiyor. Halbuki bakım aracın ömrünü etkileyen en temel faktör.

Bu döngüde birçok araç sahibi aracına km yada yıl gereği yapacağı gerekli masraftan kaçınmak için parça değişim vakti geldiğinde aracını 2. elde satışa koyuyor :confused:

Satıcıya da bu durumu anlatmıyor ve aracı alan kişilerde genelde yeni mantığı ile hareket ediyor, devamında araçtaki birikmiş kronik sorunlarla mücadeleye başlıyor :cautious: FD6-FB7 bölümünde yeni konular nerdeyse hep bu tipte.


Geri
Üst