Civic FE1 Isınma problemi?

Ad Soyad
Akın kuyucak
Aracınız
Civic FE1 2024
Selamun aleyküm öncelikle herkese. 2024 executive+ 182bg benzinli bir civic aldık bayiden sıfır ama araç haddinden fazla ısınıyor 30km yol yapıyoruz motora el sürülmüyor sadece buda değil arabayı çalıştırıp klima açtığımızda garajdan cıkarken bile fan açıyor bu normal mi yoksa bir sorun mu teşkil ediyor 2 gün önce 2700km de 10.000 bakımına soktum senesi dolduğu için herhangi bir şey demediler ama 30km de böyle ısınan bir araba ile 700-800km yapsam o kaput altındaki kablolar ne duruma gelir aklımda deli sorular ? Cevaplarsanız sevirim teşekkürler

fx2006

0
Ad Soyad
Ahmet Mehmet
Aracınız
Civic FE1 2021
Merhaba hayırlı olsun, motorun ısınması normal kablolar ve diğer aksamlar o ısılara dayanacak şekilde yapılıyor o konuda şüpheniz olmasın ancak araç soğukken yani 1 gün bekledikten sonra çalıştırıp 2-3 dk içerisinde fan açıyorsa bu biraz şüphe uyandırıyor, bunu kendiniz kontrol etmek isterseniz araç soğuduktan sonra motor radyatör su kapağını açıp su seviyesini kontrol ediniz kapak seviyesine yakın olması lazım onun dışında araç su sıcaklığına bilgisayardan bakılması lazım yeni bir araç olduğu için serviste yapılması gereken işlemler bunlar

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Selamun aleyküm öncelikle herkese. 2024 executive+ 182bg benzinli bir civic aldık bayiden sıfır ama araç haddinden fazla ısınıyor 30km yol yapıyoruz motora el sürülmüyor sadece buda değil arabayı çalıştırıp klima açtığımızda garajdan cıkarken bile fan açıyor bu normal mi yoksa bir sorun mu teşkil ediyor 2 gün önce 2700km de 10.000 bakımına soktum senesi dolduğu için herhangi bir şey demediler ama 30km de böyle ısınan bir araba ile 700-800km yapsam o kaput altındaki kablolar ne duruma gelir aklımda deli sorular ? Cevaplarsanız sevirim teşekkürler
Ve aleykümselam
Klima açınca otomatik fan çalışır. Hararet fanı olmamalı.
Hararet için ise motor ısısı normal. Zamanında fan çalışıyor ise problem yoktur.

Ad Soyad
Akın kuyucak
Aracınız
Civic FE1 2024
Merhaba hayırlı olsun, motorun ısınması normal kablolar ve diğer aksamlar o ısılara dayanacak şekilde yapılıyor o konuda şüpheniz olmasın ancak araç soğukken yani 1 gün bekledikten sonra çalıştırıp 2-3 dk içerisinde fan açıyorsa bu biraz şüphe uyandırıyor, bunu kendiniz kontrol etmek isterseniz araç soğuduktan sonra motor radyatör su kapağını açıp su seviyesini kontrol ediniz kapak seviyesine yakın olması lazım onun dışında araç su sıcaklığına bilgisayardan bakılması lazım yeni bir araç olduğu için serviste yapılması gereken işlemler bunla

Ad Soyad
Akın kuyucak
Aracınız
Civic FE1 2024
Bakıma daha dün girdim gerekli kontrollerin yapıldığı söylendi. Filtreler ve yağı değişti bilgisayara bağladılar kontrollerini yaptılar. Ankarada yaşıyorum 30 32 derece arası havalar ama yeni çalıştırdığımda klimayı açıp yola çıktığımda kısa süreli fan açıyor garip geldi bana o yüzden sormak istedim

Ad Soyad
Akın kuyucak
Aracınız
Civic FE1 2024
Ve aleykümselam
Hararet için ise motor ısısı normal. Zamanında fan çalışıyor ise problem yoktur.
İlk defa böyle bir şeye şahit oluyorum. Marş yapar yapmaz fan açıldığını ilk defa gördüm başıma geldi bmw nin canını alıyordum bu kadar basit çalışmıyordu umarım iyi bir şeydir. Teşekkür ederim

Ad Soyad
Doğan Gültekin
Aracınız
Civic FC5 2018
Ve aleykümselam
Selam kardeşim
Aracım 2018 model Honda Civic fabrika çıkışlı LPG
aracın sağ çamurluk ve sol çamurluk ve ön tampo aşırı ısınıyor araç 2 yıl bende şuana kadar 3 defa hissettim gece biz bir yere gittim akşam bir gibi 20km batım çok ısınıyor herhangi jir arıza lambası da yanmıyor
BİLİYORSAN SANA ZAHMET YAZABİLİR MİSİNİZ
YADA NORMAL MI

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Selam kardeşim
Aracım 2018 model Honda Civic fabrika çıkışlı LPG
aracın sağ çamurluk ve sol çamurluk ve ön tampo aşırı ısınıyor araç 2 yıl bende şuana kadar 3 defa hissettim gece biz bir yere gittim akşam bir gibi 20km batım çok ısınıyor herhangi jir arıza lambası da yanmıyor
BİLİYORSAN SANA ZAHMET YAZABİLİR MİSİNİZ
YADA NORMAL MI
Size başka konuda cevap yazıldı. Takip etmemişsiniz!

Ad Soyad
Doğan Gültekin
Aracınız
Civic FC5 2018
Size başka konuda cevap yazıldı. Takip etmemişsiniz!

TM teşekkürler sağolun

Geri