Konuya cevap cer

Arkadaşlar hayırlı akşamlar. Kadranda yeşil ve beyaz renklerin tüketimi gösterdiğini biliyorum. Fakat bazen 80-90 la giderken gaza yüklenince kadran 21-22 devirlerde oluyor sonra ayağımı çekinde yeşile dönüyor ve devir düşüyor fakat hız aşağı yukarı aynı şekilde bazen de 120-130 larda kadran yeşil renk oluyor. Bir de burda bazı paylaşımlara baktığımda şunu görüyorum 120 km de 21-22 civarı devirlerde kadran ışığı da yeşil. İşin o kısmını bir türlü anlayamadım. Tüketim konusunda bildiğim kadarıyla yeşil olması daha az yaktığı anlamına geliyor fakat devirler neden değişiyor daha detaylı anlatabilicek var mı acaba? Gaza yüklenince anında beyaza dönüyor kadran anca ayağımı hafifçe çekip ibre yeşile dönünce hafiften tekrar gaz verince yeşilde devam ediyor ama diğer türlü ayar tutturamıyorum. Bu arada bahsettiğim durumlar aşağı yıkarı aynı şartlarda gerçekleşiyor düz yol ve arabada yük yokken yani. Nedir işin sırrı daha fc 5 otomatiği yeni kullanıyorum. 2016 lpg elegans aracım. Sizler çok daha tecrübelisiniz. Yani hafif hafif gaz vererek de kullanınca arabayı yüksek hızlara çıkartıp örneğin 110-120 orda sabit kullanmak istesem dahi motor devirleri sürekli değişiyor. Nasıl kullanırsam daha iyi bir tüketim değeri elde ederim? Araçta görünen 8.8lt -10.5lt . Tabi bu değerler bana ait değil. Ben sadece sizden tecrübelerinizi dinlemek istiyorum

iPhone cihazından CivicTR mobile app kullanılarak gönderildi.

Geri