Civic FB7 Katalizör sorunu?

Hayırlı günler aracım fb7 kasa Civic BRC marka tüp taktırdım 7 sene önce 3 ay öncede arıza yaptı LPG enjektörlerden o şekilde biraz kullanmak zorunda kaldım geçen hafta motor kendini korumaya aldı 50 km ile gittim motor arıza lambası yandı arabayı stop edip tekrar çalıştırdım lamba söndü BRC serviste enjektörler değişti 2 gün sonra yine motor arıza lambasi yandı servise götürdüm bilgisayara bagladilar katalizör arızası dediler lamba söndü ama 2 gün sonra yine yanar katalizör değişmezse dedi egzoszcuda katalizör delinmiş dedi değişecek dedi ama garanti veremem yine yapabolir dedi işçilikle 17 bin diyor başka bir sorun olabilir mi katalizör bizi yolda bırakır mı önerileriniz nedir?

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Geçmiş olsun hocam, Lpg'li araçlarda katalizöre dikkat etmek gerekiyor. En önemli etken ise fakir karışım kullanımdır.
Katalizör delinmiş tabiri içi çatlamış veya erimiş olabilir. Sökülüp bakmak veya kamera ile görmek lazım.
Katalizör size yolda bırakmaz. Dizellerde tıkanma problemi olabiliyor. En büyük etken Egzoz emisyon testinden geçemezsiniz.
Katalizör için orjinal çok pahalı olduğu için muadil ürünlere yönelme olur. Kalite kalite değişir. 1 muayene 2 muayene geçer gibi tabirler duyabilirsiniz. Eğer aracı uzun süre binmeyi düşünüyorsanız Awg polonez gibi çift bölmeli kaliteli katalizör takılabilir. İş görmeyen orjinal katalizör iyi para eder. Aman dikkat bedavaya asla vermeyin!
Katalizör için LPG araçlara hiçbir usta garanti vermez! Sizin yapabileceğiniz. Subap ayarı ardından Afr ayarı yaptırmaktır. Hava yakıt karışımı hafif zengin ayarlanır ise riskler minimum seviyeye iner.

Teşekkür ederim ben bu araca böyle binsem bir zarari olur mu acaba motora değiştirmeyi tavsiye eder misiniz değiştirsende arıza ışığı yanar diyenler var kamera ile baktılar delikler oluşmuş bende gördüm 15 bin istiyorlar değişimine

Ahmet_Es7

Sayfa Yönetim
Yönetici
Ad Soyad
Ahmet Ö
Aracınız
Civic ES7 2001
Teşekkür ederim ben bu araca böyle binsem bir zarari olur mu acaba motora değiştirmeyi tavsiye eder misiniz değiştirsende arıza ışığı yanar diyenler var kamera ile baktılar delikler oluşmuş bende gördüm 15 bin istiyorlar değişimine
Rica ederim.
Değişmesi size kalmış bir mevzu. Oksijen sensörleriniz sağlam ise başka herhangi bir problem yok ise kaliteli katalizör ile değişim yapılabilir. Tek yere bağlı kalmayın fiyat araştırması yapın.
Motora herhangi bir etkisi yok. Emisyon değerini düşürmeye yarıyor.

Geri