Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Normal
Kaskonuz var ise poliçenizde belirtilen süre kadar ikame araç alabilirsiniz ama tazminat işi zor, sigortacınıza ve bir hukukçuya sormak lazım. Araç değer kaybı için mutlaka başvuru yapın, aracınızda epeyce hasar var. Düzgün bir sigorta experti bulup bilgi alın bence. Çoğu expert sigorta şirketleri ile de çalıştığı için değer kaybını olması gerekenden düşük hesaplıyor. Ben de ocak ayında bir kaza geçirdim, bir experle görüştüm. Vatandaş önce bi hesap yapıp yaklaşık 1500 tl değer kaybı çıkar dedi, sonra aradı 1000 tl çıkar ona da sigorta itiraz eder 500-600 falan öder değmez buna falan gibisinden abuk subuk laflar etti. Bu vatandaş kazada aracıma hasar veren kişinin sigortası ile de çalışıyormuş. Bu örnek piyasada dönen dolaplar için örnek olur sanırım. Sonra hiçbir sigorta şirketine bağlı olmayan bağımsız bir exper ile görüştüm, experlik ücreti diğerlerine göre biraz yüksek ama adam bana 5000 tl civarında değer kaybı çıkacağını söyledi. Başvurum henüz sonuçlanmadı ancak sigorta şirketi itiraz edip tahkime götürse bile bu durumda 3000-3500 den aşağı bir değer kaybı almam diye tahmin ediyorum.Bir de değer kaybı başvurusu için kaza dosyanızın kapanması gerekiyor, ondan sonra başvuru yapabiliyorsunuz. Sigortacınızdan bu konuda yardım alabilirsiniz.
Kaskonuz var ise poliçenizde belirtilen süre kadar ikame araç alabilirsiniz ama tazminat işi zor, sigortacınıza ve bir hukukçuya sormak lazım.
Araç değer kaybı için mutlaka başvuru yapın, aracınızda epeyce hasar var. Düzgün bir sigorta experti bulup bilgi alın bence. Çoğu expert sigorta şirketleri ile de çalıştığı için değer kaybını olması gerekenden düşük hesaplıyor. Ben de ocak ayında bir kaza geçirdim, bir experle görüştüm. Vatandaş önce bi hesap yapıp yaklaşık 1500 tl değer kaybı çıkar dedi, sonra aradı 1000 tl çıkar ona da sigorta itiraz eder 500-600 falan öder değmez buna falan gibisinden abuk subuk laflar etti. Bu vatandaş kazada aracıma hasar veren kişinin sigortası ile de çalışıyormuş. Bu örnek piyasada dönen dolaplar için örnek olur sanırım. Sonra hiçbir sigorta şirketine bağlı olmayan bağımsız bir exper ile görüştüm, experlik ücreti diğerlerine göre biraz yüksek ama adam bana 5000 tl civarında değer kaybı çıkacağını söyledi. Başvurum henüz sonuçlanmadı ancak sigorta şirketi itiraz edip tahkime götürse bile bu durumda 3000-3500 den aşağı bir değer kaybı almam diye tahmin ediyorum.
Bir de değer kaybı başvurusu için kaza dosyanızın kapanması gerekiyor, ondan sonra başvuru yapabiliyorsunuz. Sigortacınızdan bu konuda yardım alabilirsiniz.
Forumdan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanız gerekmektedir.