Civic FC5 Lastik Basınç Sensörü Sorunu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Persien
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ad Soyad
Serhat Önal
Aracınız
Civic FC5 2020
Merhaba, 2020 model civic satın aldım. Aracın üzerinde daha 3 4 aylık lastikler var. Ebatları 225/45/17. Araç sürekli lastik basınç uyarısı veriyor. Lastikçiye gittim patlak vs. bir problem olmadığını söyledi. Hava basildiktan sonra Kalibrasyon için 3 kere arka arkaya resetlememe rağmen 10 dk sonra tekrardan uyarı verdi. Sürekli sifirlamaktan yoruldum. Bu problemi nasıl çözebiliriz iyi forumlar.

Siz yazdıktan sonra merak edip araştırdım çok olasılık var, hondalarda lastik içinde basınç sensörü yok bende il aldığımda değişim yaparken sübapda sensör nerde diye bakmıştım 😅 lastik turunu sayıyormuş tekerlerden biri anormal dönerse uyarı veriyor, mart ayında kışlık lastik benzer bişey yaşadım lastik değişince bidaha yapmadı. sizin araçta süspansiyon, abs sönserü, jant değişimi vs. bir işlem yapıldımı ondan kaynaklı sensörlerde hata olabilir belki

Evet ben de lastiklerde sensör olmadığını öğrendim, on tekerlerde ABS sensörü pislendiyse de yapar gibi bir şey okumuştum ama asıl sorunu ve çözümü bilmiyorum nasıl yapacağımı :) jantlar kendi jantları fakat süspansiyon ve ABS sensörü hakkında bilgim yok aracı yeni aldigim için

Hocam yazlıklara geçtikten sonra bir lastiğime vida batmıştı, ondan sonra iki kez uyarı aldım. farklı benzin istasyonlarında aynı basıncı verip 2-3 kez kalibrasyon yaptım sonra düzeldi. Lastikçilerin bastığı havaya güvenmeyin. 38-40-44-40 şeklinde farklı değerler gördüm lastikçiden sonra. Dediğim gibi farklı istasyonlarda düzeltin ondan sonra kalibre edin.

Merhaba, 2020 model civic satın aldım. Aracın üzerinde daha 3 4 aylık lastikler var. Ebatları 225/45/17. Araç sürekli lastik basınç uyarısı veriyor. Lastikçiye gittim patlak vs. bir problem olmadığını söyledi. Hava basildiktan sonra Kalibrasyon için 3 kere arka arkaya resetlememe rağmen 10 dk sonra tekrardan uyarı verdi. Sürekli sifirlamaktan yoruldum. Bu problemi nasıl çözebiliriz iyi forumlar.
Merhaba hocam, lastiklerin hava basıncını 25 psi yapın ve daha sonra kalibrasyon yapın. Ardından lastik havalarını 32 psi yapın. Böylece ufak farklılıklardan dolayı lastik inik uyarısı almazsınız. Bu yönteme rağmen yine de yanıyorsa ya lastik gerçekten iniyordur, ya da elektronik bir arıza vardır.

Geri