Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Normal
Lastikte taban bozulması denilen kalıcı bir deformasyon olabiliyor. Benim başıma gelmişti. Sizin bahsettiğiniz Michelinler’deki sorun da aynısı mı acaba diye düşünmüştüm ama benim bahsettiğim omuz aşınması değil lastiğin tabanında aks kayması gibi bir durum oluşmuştu. Ancak balans problemi falan hissetmemiştim. Belki de aracın arkasında takılıydı deforme olanlar...? Lastiklerin bir yada iki tanesinde deformasyon oluşmuştu.Deformasyonu kışlıklara geçerken, aracın üzerinde gelen ve eskidiğini düşündüğüm Kumho’ları satmaya çalışırken lastikçi göstermişti.Sizin bahsettiğiniz durum lastiklerin hepsinde birden mi oluştu? Eğer sadece bir iki lastikte olduysa onlar arkaya takılıp bir denenebilirdi aslında araçtaki balans ve rot durumundaki değişim... Omuz aşınması genelde virajlara sert giren araçlarda daha belirgin olur ancak sizin bahsettiğiniz aşınmayı görmediğim için detayını bilemiyorum.Bu arada ekonomik durum el verdiği sürece 3-4 seneden sonra bir takım yeni lastik almak gerektiğini düşünüyorum ve sizin lastikler de 3 yıl 50 bin km yapmışlar ve benim toleranslarıma göre ekonomik ömürlerini bitirmişler ama Michelin’de bahsettiğiniz türden bir deformasyon olmasına şaşırdım...
Lastikte taban bozulması denilen kalıcı bir deformasyon olabiliyor. Benim başıma gelmişti. Sizin bahsettiğiniz Michelinler’deki sorun da aynısı mı acaba diye düşünmüştüm ama benim bahsettiğim omuz aşınması değil lastiğin tabanında aks kayması gibi bir durum oluşmuştu. Ancak balans problemi falan hissetmemiştim. Belki de aracın arkasında takılıydı deforme olanlar...? Lastiklerin bir yada iki tanesinde deformasyon oluşmuştu.
Deformasyonu kışlıklara geçerken, aracın üzerinde gelen ve eskidiğini düşündüğüm Kumho’ları satmaya çalışırken lastikçi göstermişti.
Sizin bahsettiğiniz durum lastiklerin hepsinde birden mi oluştu? Eğer sadece bir iki lastikte olduysa onlar arkaya takılıp bir denenebilirdi aslında araçtaki balans ve rot durumundaki değişim... Omuz aşınması genelde virajlara sert giren araçlarda daha belirgin olur ancak sizin bahsettiğiniz aşınmayı görmediğim için detayını bilemiyorum.
Bu arada ekonomik durum el verdiği sürece 3-4 seneden sonra bir takım yeni lastik almak gerektiğini düşünüyorum ve sizin lastikler de 3 yıl 50 bin km yapmışlar ve benim toleranslarıma göre ekonomik ömürlerini bitirmişler ama Michelin’de bahsettiğiniz türden bir deformasyon olmasına şaşırdım...
Forumdan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanız gerekmektedir.