Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Normal
Ynt: LED ampuller ile kullanilan direncler hakkinda .. ısınmaya dikkat !Ynt: LED ampuller ile kullanilan direncler hakkinda .. ısınmaya dikkat !Sn. Mesudum'un diger konu basligindaki yazisini buraya aktariyorum:Şu direnç meselesini şurada (sanırım bir kez daha) detaylı anlatır mısınız?LED lambalar, normalde 3,5 Volt ile çalışırlar. Akünün 14,4 Volt geriliminde çalışması için dahili olarak gerilim ayarlaması yapılır. Bunun için ya elektronik gerilim düşürme veya seri ön direnç ile kayıplı düzenleme kullanılır.Anladığım kadarıyla siz yüksek güçlü dirençleri seri/paralel bağlayarak kullanıyorsunuz...Neden?Dirençleri ne şekilde bağlıyorsunuz? Seri? Paralel (?)Her LED için ayrı direnç mi, yoksa Bir sinyal hattında kaç LED varsa ortak bir direnç paketi mi?...
Ynt: LED ampuller ile kullanilan direncler hakkinda .. ısınmaya dikkat !
Sn. Mesudum'un diger konu basligindaki yazisini buraya aktariyorum:
Şu direnç meselesini şurada (sanırım bir kez daha) detaylı anlatır mısınız?
LED lambalar, normalde 3,5 Volt ile çalışırlar. Akünün 14,4 Volt geriliminde çalışması için dahili olarak gerilim ayarlaması yapılır. Bunun için ya elektronik gerilim düşürme veya seri ön direnç ile kayıplı düzenleme kullanılır.
Anladığım kadarıyla siz yüksek güçlü dirençleri seri/paralel bağlayarak kullanıyorsunuz...
Neden?
Dirençleri ne şekilde bağlıyorsunuz? Seri? Paralel (?)
Her LED için ayrı direnç mi, yoksa Bir sinyal hattında kaç LED varsa ortak bir direnç paketi mi?
...
Forumdan daha fazla faydalanabilmek için üye olmanız gerekmektedir.