Civic FC5 Motordan gelen ses?

Aracınız
Civic FC5 2019
İyi günler fc5 2019 aracımda motor biraz ısındıktan sonra rolantide böyle bises gelitor gelen ses ilk baştaki enjektör sesi değil 9. Saniyeden sonra gelen tak tak sesinden bahsediyorum boşa alıyorum sesi kediyor bazen d ye slıncs yine yapıyor bazen yspmıyor dahs yrni duydum iki çalıştımadıt görüyorum yolds giderken motor sesi bu sesi bastırıyor devir düşüp yavaşlarken gelmeye başlıyor durunca net duyuluyor ne olabilir linkini bırakıyorum

Merhaba hocam, ses daha çok alt taraftan geliyor gibi hissettim. Devamlı dönen bir parça bir yere çarpıyor gibi duruyor. Tamirci ustası ile beraber deneme yanılma yöntemi ile sesi teşhis etmeye çalışabilirsiniz. Triger zinciri, V kayışı ve gergisi, motor ve şanzıman takozları ve Cvt şanzıman genel olabilecek sebeplerdir. Veya basit bir parça çarpmasıda olabilir. Gevşek bir vida da ses yapabilir.
Biraz şanzıman tepkilerinden etkilendiği için onun üzerinde durulabilir. Ses yok iken rölantide gaza yüklenip ses var mı kontrol edilebilir. Cvt için R-N-D-L tek tek hareket edilerek test edilebilir.
Forumda bu tarz bir probleme rastlamadım.

Geri