Civic ES7 Otomatik Vites Birkaç Sorum Var?

Ad Soyad
Mehmet KARA
Aracınız
Civic ES7 2005
Merhabalar, 2 hafta önce 2005 model otomatik bir honda civic satın aldım. Daha önce honda ve otomatik araç tecrübem yok. Aracı satın aldığım kişi yaklaşık 1 ay önce şanzıman yağını değiştirdiğini fakat ustanın hangi marka yağı koyduğunu bana bilmediğini söyledi. Araçta 2'den 3'e geçerken düşük devirlerde bir titreme ve hafif vuruntu mevcut. Diğer vites geçişlerde ise önce bir boşa düşüp ileriye atılma gibi bir hareket mevcut. Ayrıca rolantide P veya N konumunda çalışırken ara ara ufak sarsıntılar oluyor. D ve R 'de bu sarsıntılar olmuyor. Bu sarsıntılar anlık şekilde olup geçiyor. Bende aracı satın aldığım kişiyi aradım. Bana kendisinin daha önce böyle birşey hissetmediğini söyledi. Bende şanzıman yağını değiştimeyi düşündüm ve aşağıda resmini paylaştığım bu yağı satın alarak sanayinin yolunu tuttum. Ustaya yağları vererek değiştirmesini söyledim ve başını bekledim. Yağın yeni değiştiğini söylemesine rağmen çıkan yağ videodaki gibi.Şuan aracın şanzıman yağı değişti fakat hissedilir bir fark yok. Yeni yağın alışması için belli bir kilometre sürmek gerekiyor mu ? yağdan değilse bu vuruntu ve sarsıntılar şanzımanın kendisinden mi kaynaklı ? Yoksa aracın normal vites atması bu şekilde mi ? Şimdiden teşekkürler.Screenshot_2.png

Merhaba hocam, şanzıman yağından sonra bu problem ortaya çıktı ise yağdan olabilir. Öncelikle hangi yağ kullanılmış onu öğrenin.
Eğer farklı yağ kullandı ise 2 değişim yapılmalıdır.
Arıza kodu taraması yapılır.
Şanzıman kulağı kontrol edilir.
Aldığınız yağ doğru.
Şanzıman yağı motor yağı gibi hepsi değişmez. Tazeleme tarzında değişir. Eski yağ kaç kilometre nedir bilinmiyor. Yeni yağda bilinmiyor. Ortaya karışık herşey çıkabilir.

Merhaba hocam, şanzıman yağından sonra bu problem ortaya çıktı ise yağdan olabilir. Öncelikle hangi yağ kullanılmış onu öğrenin.
Eğer farklı yağ kullandı ise 2 değişim yapılmalıdır.
Arıza kodu taraması yapılır.
Şanzıman kulağı kontrol edilir.
Aldığınız yağ doğru.
Şanzıman yağı motor yağı gibi hepsi değişmez. Tazeleme tarzında değişir. Eski yağ kaç kilometre nedir bilinmiyor. Yeni yağda bilinmiyor. Ortaya karışık herşey çıkabilir.
Teşekkürler, ne kadar bir sürede yağı tekrar değiştirmem gerekiyor ? Ayrıca önceki yağ değişimi yapan usta ile görüştüm ve aşağıda resmini attğım yağı koyduğunu söyledi. Ne kadar doğru veya yalan bilmiyorum.

Screenshot_3.png

Teşekkürler, ne kadar bir sürede yağı tekrar değiştirmem gerekiyor ? Ayrıca önceki yağ değişimi yapan usta ile görüştüm ve aşağıda resmini attğım yağı koyduğunu söyledi. Ne kadar doğru veya yalan bilmiyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 273886
Rica ederim. Bu yağ da doğru, Asya menşeli diğeri Avrupa menşeli. Değişim süresi çok geçti ise de eski hasarlar ortaya çıkmış olabilir.
Genelde değişim 40.000 kilometre veya 3 sene hangisi daha önce gelirse.

Rica ederim. Bu yağ da doğru, Asya menşeli diğeri Avrupa menşeli. Değişim süresi çok geçti ise de eski hasarlar ortaya çıkmış olabilir.
Genelde değişim 40.000 kilometre veya 3 sene hangisi daha önce gelirse.
Cevaplarınız için teşekkürler. Şanzıman kulaklarını kontrol ettirdikten sonra şanzımanın içine baktıracağım.

Geri