1xbet

Civic FB7 Otomatik Vites Sorunu?

Ad Soyad
Berat Acuner
Aracınız
Civic FB7 2015
Aracım 2015 fb7 eco elegance sigortalara bakarken söküyordum kontak açıktı sigortaları taktım aracı çalıştırdığımda ise D yanıp sönüyor viteslerde aşırı sarsıntı yapıyor airbag ve motor ışığıda yandı ne yapmam lazım yardımcı olabilir misiniz teşekkürler

Ad Soyad
Burak
Aracınız
Civic FD6 2011
Kontak açıkken sigortaları söküp takmanız muhtemelen ECU, TCU (şanzıman kontrol ünitesi) ve airbag modülü gibi beyinleri “yanlış gerilim / ani kesinti” ile şaşırttı. Bu yüzden hem şanzıman “D ışığı yanıp sönme + vuruntu”, hem motor, hem de airbag ışığı aynı anda çıkıyor.

👉 Yapmanız gerekenler adım adım:

1. Akünün kutup başını sökün

Eksi (-) kutup başını sökün, 10–15 dakika bekleyin.

Bu işlem ECU ve TCU’yu resetler.

Sonra tekrar takıp çalıştırmayı deneyin.

2. Sigortaları kontrol edin

Takıp çıkarırken tam oturmamış olabilir. Hepsini tek tek yerine tam oturduğundan emin olun.

Özellikle “ECU”, “TCM/PCM”, “Airbag/SRS” yazan sigortalara dikkat edin.

3. OBD cihazı ile arıza kodlarını okutun

Sarsıntı ve D ışığının yanıp sönmesi, şanzıman beyninin “koruma moduna” geçtiğini gösteriyor.

Airbag ışığı da ayrı hata kaydı tutmuştur, silmeden sönmez.

4. Arıza kodlarını silin ve tekrar deneyin

Eğer hata kodları geri gelmezse sorun büyük ihtimalle sigorta takıp çıkarma sırasında geçici bir elektrik kesintisinden kaynaklıdır.

Eğer kodlar geri gelirse, hangi beyin etkilendiyse (TCM, ECU veya SRS) ona göre işlem yapmak gerekir.

⚠️ Uyarı: Bu durumda araçla fazla kullanmayın. Şanzımandaki sert vuruntu uzun süreli kullanımda ciddi hasar oluşturabilir.

Büyük ihtimalle reset ve arıza silme ile düzelir.

Bir dahada sigortalar ile oynamayın lütfen

Ad Soyad
Onur T.
Aracınız
Civic FK7 HB 2018
profildeki yaşına istinaden merakından kurcalamış olabilirsin ama burak abinin dediği gibi

1- bilgin yoksa ezebere kurcalama
2- asla kontak açıkken elektrik işleri yapma.

merak ettiğin veya bir sorun varsa yaz foruma biz yardımcı oluruz elimizden geldiğince. :)

Geri